Augusztus 10-én indul a Tippmix-reform, bővül a Szerencsemix és a Sportfogadás

2015-07-28
Többszöri csúszás után, augusztus 10-én, hétfőn újul meg a Tippmix fogadás rendszere – értesült több független forrásból a Fortunaweb.

 

A legnépszerűbb hazai sportfogadási játék megreformálását már tavaly a közeljövő egyik fontos feladatának nevezte egy interjúban Katona Norbert, a Szerencsejáték Zrt. jelenlegi marketing vezetője. A változások bevezetésének részleteit azonban a cég folyamatosan igyekszik titokban tartani. Ennek ellenére először egy májusi, majd egy júniusi indulás szivárgott ki, de akárcsak két éve az internetes TippmixPro esetében, úgy most, a földi hálózaton elérhető Tippmixnél is csúszott a rajt. Mindezt technikai problémákkal magyarázták, de aki tisztában van a nemzetközi sportversenynaptárral – ezen belül a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa Liga lebonyolításának menetrendjével – már akkor sejtette, hogy inkább az augusztusi rajt a reális. Ekkor kapcsolódik be ugyanis a nemzetközi kupaküzdelmekbe az európai futball sztárcsapatok egyik fele – azok, amelyek nem kerültek fel a BL, illetve az EL főtáblájára.

 

Márpedig ezen spanyol, olasz, angol és német klubok mérkőzései azok, amelyek igazán kedvet csinálnak a fogadáshoz a Tippmix rajongóinak körében, s ezekre építve lehet jelentősen kibővíteni a fogadási kínálatot. Az új rendszer ugyanis olyan lesz, hogy akár hetente tízezer (!) fogadási esemény is bekerülhet az ajánlatba. Ez persze egy olyan lehetőség, amelyet nem valószínű, hogy minden héten kihasznál majd a Szerencsejáték Zrt., Arra azonban számítani lehet, hogy az eddigi heti kétszeri 255 fogadási eseményt már az első játékhéten megduplázza a játékszervező, és legalább heti 1000 fogadási lehetőséget kínál játékosainak.

 

Ezzel párhuzamosan bővül a tétlapot közlő két újság is: napi két oldallal lesz nagyobb a Nemzeti Sportba beolvasztott Sportfogadás terjedelme, de vastagabb lesz a Szerencsemix is. Ugyanakkor ezek a médiumok csak a teljes fogadási kínálat egy részét teszik majd közzé, s továbbra is lesznek olyan fogadási lehetőségek, amelyekhez csak az interneten lehet hozzáférni. 

 

A hamarosan felnőtt korba lépő Tippmix életében minőségi változást jelent, hogy a Szerencsejáték Zrt. is bevezeti a hosszú távra szóló, a kétesélyes (pl. 1,X vagy X,2) valamint az élő fogadást. Ez utóbbi érdekében egyes lottózókban már augusztusban olyan készülékeket telepítenének, amelyeken számos sportesemény történéseit lehetne élőben nyomon követni. Ezeket a masinákat természetesen olyan értékesítőhelyeken helyeznék el, ahol biztosított a megfelelő forgalom, illetve szabad hely is rendelkezésre áll. A Fortunaweb szakértője szerint ugyanis elhamarkodott döntés lenne a lottórajongókat és az élő sportfogadás iránt érdeklődőket egy szűk térben „összeereszteni”, mert eltérő érdeklődésük miatt csak zavarnák egymást, s ez hosszú távon negatívan hatna ki az adott lottózó forgalmára. Ugyanakkor tudni kell, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nek országos szinten legalább 30 túlméretezett lottózója van, s ezek kiválóan alkalmasak lennének egy „élő fogadás sarok” kialakítására.

 

Pósfai Gyula

 

További részletek a Tippmix és a Totó változásáról itt!