Atletico Madrid - Mallorca: Pályán a leskirályok

2020-07-03
A Mallorca a Celta legyőzésével megteremtette magának az esélyt a bennmaradásra. A második lépés lenne, hogy az Atletitől pontot, vagy pontokat lop péntek este. Nem egyszerű vállalkozás.

Atletico Madrid - Mallorca

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp:  Lesek száma 3 felett AH

22Bet odds: 1,783

Kezdés:  2020.07.03. 22:00

 

Jó lenne, ha kis országunk sportfogadó-társadalma is eljutna arra a szintre, amikor már picikét túllépünk azon, hogy kizárólag 1X2-re vagy goal over/underre fogadunk. Az irodák fejlődnek, egyre bővebb a kínálat, ami persze egyrészt veszélyes, mert könnyű elveszni, ám ha megtaláljuk azokat a tippeket, amely hosszabb távon profitot hozhatnak, akkor lehetünk sikeresek.

Egész biztos, hogy sokan csak legyintenek akár ránk is, amikor pl. lesek számára fogadunk, pedig egy 1,85-ös szorzó pont ugyanannyit ér ezen a piacon, mint az 1X2-ők piacán.

 

A leskirályok

Az Atletico Madrid sok kategóriában az elsők között van a ligában, lesre futások terén konkrétan ligaelső. De magasan, egyedüli csapatként a ligában 3.0-ás les/meccs átlag felett van a 'tico, Moratáékat rendre megfogják a tilosban. Ebben a kategóriában nagy segítségünkre van a VAR, manapság les nem marad észrevétlen, ha netán egy akció góllal végződik, hiába engedik el a partjelzők, ha a videón visszanézik, és les előzi meg a gólt, a les, azaz offside bekerül a statisztikába.

A post-Covid era nem hozott még olyan Atleti-meccset, ahol a matracos csapat ne futott volna lesre minimum kétszer. Egészen pontosan így alakultak a lesek számai az Atleticónál: 2-2-4-4-8-2

Látható, hogy a minimum két lesállás mindig összejött, de az Osasuna elleni találkozó volt az igazán kiemelkedő, ahol 8-szor kapták el tilosban az Atleti játékosait, nem mellesleg a pamplonaiak is lesre futottak kétszer.

A Mallorca ellen valószínűleg Morata kezd, ő még Costánál is jobban szeret lesre 'futni', és lesz jópár pontrúgás, ahol majd Babáék próbálják úgy húzni a védelmi vonalat, hogy a 'tico egyik-másik játékosa lesen legyen. Ez többször sikerül majd, ez lesz jó nekünk, és amikor nem sikerül, akkor fejelnek gólt Savicék, ez lesz jó az Atleticónak, és rossz a Mallorcának.

Alvaro Morata konkrétan a liga legtöbbet lesen elkapott játékosa idén, 33-szor futott lesre, pedig azért tudjuk jó, hogy a játékperceit illetően rengeteg csatár van a ligában, aki többet játszik nála. Morata simán kaphatna egy 'Inzaghi-díjat' ha létezne ilyen. Nem véletlen, hogy csapat szinten is az Atleti az első ebben a mutatóban, de a Mallorca egyik-másik játékosát is elkaphatják lesen. A Mallorca azért olyan csapat, amely próbál focizni, az más kérdés, hogy a gólokat általában kapja, és nem lövi...

Címkék: sportfogadás, tipp,