Atletico Madrid - Betis: Morata ezúttal kezdőként bizonyíthat

2023-04-02
Canales, Felipe Luiz és Nabil Fekir nélkül kénytelen felállni a Betis az Atletico otthonában, de Pellegrininek egyébként is meg szokott gyűlni a baja a Simeone Atleticójával.

Atletico Madrid - Real Betis

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Atletico kaput eltaláló lövései 4,5 felett

Unibet odds: 1,52

Kezdés: 2023.04.02. 21:00

 

Az Atletico Madrid szezonja tavaszra szépen lenyugodott. Mindenhonnan kiesett a matracos társaság, egyik kupa miatt sem kell már izgulni. Maradt a bajnokság, ahová lehet koncentrálni az energiát, és ott elég szépen teljesít a Madrid. A Barca és a Real Madrid mögött a 3. helyen áll, a realitás pedig az, hogy végig itt is marad. A Real Madrid 5 ponttal van jelenleg a 'tico előtt, ami még behozható lenne, de kevésbé reális. De az sem reális, hogy az Atleti mögötti csapatok megtáltosodnak, és a Villarreal, a Sociedad, vagy épp a mai ellenfél, a Betis zsinórban nyer meccseket, és beelőz.

Az Atleti 3. helye elég fixnek tűnik, legrosszabb esetben 4. lesz, de még a 4. hely is BL-t ér jövőre. 

A Betis peches csapat. Sokáig tűnt úgy, hogy a Sevilla idei vergődését a Betis használja ki legjobban, és befér a top4-be, indulhat a BL-ben. De aztán valami megtört, majd pár hete kiesett Fekir, aki idén már pályára sem léphet, most pedig Canales sem bevethető. Kiesett az a Felipe Luiz is, aki még hozott kreativitást és lendületet a csapatba, maradt Juanmi, és a veterán Joaquin, aki talán még kezdhet is este. Elfogytak a kreatív zóna játékosai, ez pedig gond.

Nem reménytelen a Betis pozíciója, hisz az ötödik a csapat, és csak 3 ponttal van a 4. helyezett Sociedad mögött. Viszont ezek a sérülések és Canales eltiltása sem jön jól. Bár tény, az Atletico ellen a legjobb 11-el felálló Betis is underdog lenne. 

Hazai oldalon Depay hiányzik, valamint Reinildo, de ezt Simeone megoldja. Morata a válogatott meccsek előtt jó formában volt, csereként rendre betalált, most kezdőként lőheti a gólokat. 

Pellegrini és a Betis ezen az estén valószínűleg a kármentésen ügyködik, a sevillai csapat egy döntetlent simán aláírna. Defenzívebb, óvatosabb Betis-t várunk, mint várnánk akkor, ha Luiz, Fekir és Canales is játszik. Az Atleticónak dominálnia kell, és kell a Betis kapuja előtt is. Vélhetően távolról is tesztelni kell majd Rui Silvát, de kapja majd a lövéseket, fejeseket, hisz az Atleti nagy ajándékot kapott a sorstól, hogy a Betis több kulcsjátékosa nem lehet a pályán. 

Az előző három hazai találkozóján 5-8-6 kaput eltaláló lövést produkált a 'tico, a minimum 5 pedig este is összejöhet. Egy leginkább a védekezésre összpontosító Betis-t nehéz lesz feltörni, de ha netán jönne a korai Atleti-gól, az sem feltétlenül rossz, mert akkor a Betis csapatának is meg kell nyílni előbb-utóbb, a Simeone-csapat pedig kontrázni nagyon tud. 

Címkék: sportfogadás, tipp,