Atalanta - Real Madrid: Papírforma tippben bízunk

2021-02-24
Soha jobbkor. Gondolhatják az Atalantánál, mert ha valamikor játszani kell a Madriddal, akkor most a legideálisabb. Ramos és Benzema mellett ugyanis több kulcsember hiányzik a Blancóktól.

Atalanta - Real Madrid

Bajnokok Ligája

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1,50

Kezdés: 2021.02.24. 21:00

 

Pár éve még aligha gondoltuk, hogy az Atalanta egyáltalán a BL-ben szerepel, ott továbbjut a csoportból, aztán az egyenes kieséses szakaszban esélyes lesz egy Real Madrid ellen. Hihetetlen, de az élet nagy rendező.

Nagyjából egy éve még az Atalanta-Valencia meccsre készültünk, amely után ugye robban a covid-19 nevű bomba, és rá pár napra vagy hétre a sportélet, és nagyjából minden picit megszűnt létezni. Aztán azóta már ki tudja, hanyadik hullámnál és mutációnál járunk, viszont a foci megmaradt nekünk.

Ismét Atalanta, ismét egy spanyol ellenfél, csak a Valencia helyett ezúttal a Real Madrid az ellenfél. Emlékezhetünk rá egyébként, hogy egy éve a Valencia is tartalékos volt, ki is kapott 4-1-re. Jó, a Real Madrid azért más kávéház, itt azért így is világbajnok focisták rúgják a bőrt, Eb-győztesek, BL-győztesek, aranylabdások, szóval úgy nézzünk a Madridra, de azért az tény, hogy már Ramos hiányzása is nagy érvágás, de rajta kívül még 6-7 kulcsember hiányzik.

Fontos tényező lehet a Madrid állapota, ami a fáradtságot illeti. Ez a mi véleményünk szerint védekezésben lesz majd észrevehető, számítunk buta hibákra a Real részéről, amiből az Atalanta gólt, gólokat szerez. Eleve egy nagyon támadó szellemű csapat, és ha Nachóék még asszisztálnak is mellé, akkor nem kizárt az sem, hogy az Atalanta komoly pofont ad ellenfelének. Idén a Real Madrid sebezhető, belefutott már komoly pofonokba, gondoljunk csak a Sahtar elleni két meccsükre.

Ugyanakkor az Atalanta hátsó sora sem arról híres, hogy lehúzza a rolót. Általában Gasperini csapata kap gólt, vagy inkább gólokat. Nem defenzív együttes, tényleg az adok-kapok jellemzi a lombard együttest. Muriel, Zapata és Ilicic játszik majd elöl, simán képesek mattolni a Varane-Nacho páros vezette Real-védelmet, ráadásul jól tudjuk, Varane azért messze nem olyan stabil Ramos nélkül, és Carvajal helyén is Lucas játszik védőt, kényszerből. Ugyanakkor a vendégeknél a középpálya stabil, Kroos-Casemiro-Modric triójára lehet építeni, képesek a kulcspasszok kiosztására, Asensio, Mariano és Vinicius triója pedig képes gólokat szerezni.

Egész biztos, hogy Gasperiniék ki akarják használni a Madrid helyzetét, azt, hogy nagyon foghíjas és fáradt a csapat, de ebben benne lesz az is, hogy gólokat lőnek, meg az is, hogy kapnak. Nehéz elképzelni, hogy 90 perc alatt nem talál be mindkét együttes.

Címkék: sportfogadás, tipp,