Árverésre kerülhet Black Caviar teljes húga

2013-11-27
A 25 futam után veretlenül visszavonult csodakanca egyéves húga szerepel az Inglis húsvéti ausztráliai lóárverési katalógusában.

 

Ez az egyéves kiscsikó az első olyan kanca, amely pontosan ugyanabból a párosításból (Bel Esprit x Helsinge) származik, mint napjaink egyik (ha nem „a”) legnagyobb lóversenysztárja, Black Caviar

 

Az Inglis vezérigazgatója, Mark Webster elmondása szerint azonban az a tény, hogy a kis kanca szerepel a katalógusban, még nem jelenti azt, hogy ténylegesen fel is vezetik majd az árverésen, hiszen tulajdonosa és tenyésztője, Rick Jamieson még mindig nem döntötte el, hogy eladja-e vagy sem. 

 

Jamieson tavaly rekordáron, 5 millió dollárért adta el Black Caviar egyik féltestvérét, egy Redoute’s Choice x Helsinge párosításból származó kis mént. A Jimmy néven ismert csikóról a múlt héten sajnos rossz hírek érkeztek, jelenleg az életéért küzd egy pókcsípés következtében kialakult pataírhagyulladás miatt. 

Egy évvel korábban pedig egy hasonló párosításból származó yearling kanca, Belle Couture került új gazdához 2,6 millió dollárért

 

A húsvéti katalógusban egyébként Fastnet Rock a legnépszerűbb apamén (62 leszármazott), őt követi Redoute’s Choice (45), majd More Then Ready (44).

Több nagyszerű versenyló testvérét kínálják majd eladásra, többek közt Sepoy féltestvérét Lonhro-tól, Overreach testvérét Exceed And Excel-től, Makybe Diva húgát, Desert Kingtől, valamint So You Think féltestvérét Medaglia D’Oro-tól. 

 
Címkék: lóverseny,