Árat emel a Szerencsejáték ZRt

2016-10-27
Mi állhat annak hátterében, hogy a Szerencsejáték Zrt hirtelenjében megemeli a lottójátékok árát?

 

A játékszervező honlapján már megjelent, hogy az Ötöslottó és a Joker 2016. november 6-tól, a Hatoslottó és a Puttó 2016. november 7-től, a Skandináv lottó ára pedig 2016. november 10-től kerül módosításra. Ezeknek a játékoknak az ára egységesen 250,- forintra emelkedik – a jelenlegi 225-ről, azaz több mint 11%-kal drágábban lottózhatunk.

A több sorsolásra érvényes játékok az alábbi időpontoktól már érintettek a részvételi díj emelésében:

• az Ötöslottó és Joker október 9-től,

• a Hatoslottó október 10-től,

• a Skandináv lottó október 13-tól,

• a Puttó november 6-tól lehet érintett az áremelésben.

 

A SZRT szerint, a lottójátékok esetében a nyereményalap növekedésének köszönhetően dinamikusabb ütemű lesz a halmozódás, így hétről hétre még nagyobb főnyeremények lehetnek. „A Jokeren magasabb fix nyeremények lesznek elérhetők, ezért attól függően, hogy az utolsó két, három, négy vagy öt számjegyet találtak el a kisorsolt Jokerszámból 1.300, 13 ezer, 130 ezer, illetve 1 millió 300 ezer forintot nyerhetnek. A főnyeremény összege továbbra is attól függ, hogy hányan találják el mind a hat kisorsolt számjegyet.

A Puttó játékon a részvételi díj emelése egyben az egységnyi tét növekedését jelenti, ami a megnyerhető nyeremények arányos növekedését eredményezi, így az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.” – olvashattuk a szerencsejatek.hu-n.

 

Biztosak lehetünk benne, hogy nem a fogadók kedvéért növelték meg ennyire az árakat a cégnél: az évek óta halogatott döntés mögött miniszteri engedély, és valószínűleg nem megfelelő tervteljesítési mutatók állnak. Neve elhallgatását kérő forrásunk megerősítette, hogy a cég árbevételi mutatóiban ilyenkor már pontosan tudják, hogy az adott számviteli évre mekkora bevételt, eredményt, így adóbefizetést várhatnak. Ha ezek a mutatók nem elégségesek a tulajdonosi (azaz állami) elvárásoknak, a vésztartalék megoldás az áremelés. Ezzel a húzással ugyanis nominatív azonnal 111-et lehet „csinálni” a 100 milliárdos bevételből – persze csak éves vonatkozásban.