Animal Kingdom kihagyja Dubai-t

2012-03-13
A Dubai World Cup szervezőire kalapácsütésként hatott a hír, hogy a Kentucky Derby győztes Animal Kingdom lesérült egy hétvégi tréningen, és ezért kihagyja a versenyt.

 

A ló trénere, Graham Motion előtt még nem világos, hogy mennyire súlyos a sérülés. Annyit tudott mondani, hogy a négyéves paripa fájlalta a hátsó lábát – ugyanazt, mely tavaly eltört a Belmont Stakes-en. 

Az eredeti tervek szerint március 20-án indutak volna Dubai-ba, de Motion most azonnal törölte a Meydan-be tervezett utazást, ahol Animal Kingdom az angol bukmékerek harmadik favoritja volt.

 

“Vasárnap reggel vettük észre, hogy nincs 100%-os formában, hogy ugyanazt a lábát fájlalja, amely Belmont-ban megsérült.” mondta Motion a Daily Racing Form-nak.  „Megröntgenezték, és Dr. Dean Richardson megvizsgálta New Bolton-ban, és ő azt mondta, hogy nem az eredeti sérülés újult ki, és hogy elégedett a műtéttel, tehát jelen pillanatban nem tudjuk, hogy a problémának ahhoz a sérüléshez van-e köze, vagy valami máshoz. Ilyen körülmények között azonban, biztos, hogy nem gondolkozhatunk egy Dubai utazáson. Ez természetesen óriási csalódás számunkra is.”

 

Animal Kingdom a tavaly júniusi csánktörést követő műtétje után, nyolc hónapnyi kihagyást követően február 18-án a Gulfstream Park-ban tért vissza a versenyzéshez egy lenyűgöző győzelemmel. 

 

A mostani problémára egy vasárnapi tréninget követően derült fény a Palm Meadows Training Center-ben Floridában.

 

A Valor csapat vezetője, Barry Irwin “lesújtónak” nevezte a történteket, és hozzátette “Ha sikerül rendbe jönnie, 2013-ban remélhetőleg indulhatunk a World Cup-on”"

Címkék: lóverseny,