Amikor egy futamon tátva marad a szánk...

2014-05-10
Ez a futam a bizonyítéka annak, hogy soha, de soha nem szabad összetépni fogadószelvényünket a futam végéig...

 

Ezen, a Tokió külvárosában, a Funabashi versenypályán rendezett futamon az vezető pozícióban lévő lóra fogadók az utolsó kanyarban még biztos tudatában lehettek annak, hogy választottuk biztos befutó, amikor történt valami.

 

 

 

Hogy mi, azt egészen pontosan nem lehet lekövetni, csak az látszik, hogy a ló fejét felszegve 300 méterrel a cél előtt teljesen lelassul, el is tűnik a futamvezető lovakat követő kamera látószögéből. Ez az a pont, amikor a fogadó felfokozott lelkiállapotban nagy lendülettel tépi össze szelvényét, sőt vehemensebb embereket elképzelve, még jól meg is tapossa azt.

 

  

Ám ez a cselekedet ebben a helyzetben igen nagy hiba lett volna. Talán az segített, hogy senki nem árulta el a lónak, hogy vereséget szenvedett. Sőt, valahogy, többek között a zsoké erőteljes nógatására, újra megtalálta önmagát. Ekkor, mintha Ferrari üldözne Kispolszkikat, könnyedén megint az élre ugrott, sőt két hosszas győzelmet aratott. 

 

Ennek az egésznek két magyarázata lehet: vagy az ellenfelek voltak a világ leglassabb lovai, vagy a győztes ló egy igazi tehetség. Ami biztos, hogy a japán közvetítő hangja a futam alatt a legfurcsább az egészben. 

 

De mégsem annyira furcsa, mint az itt látható másik Japán lóverseny, amihez aztán tényleg lököttnek kell lenni, hogy megértsük a lényegét. Miután mi nem tudunk japánul, ha valamelyik olvasónk felvilágosítást tudna adni, hogy mi is ez tulajdonképpen, szívesen vesszük. A többiek csak dőljenek hátra, és élvezzék. Közben nem tilos nagyokat röhögni...:)

 

 

 Forrás: Heraldsun

Címkék: lóverseny,