Állami monopóliummal vagy a dán modellel hozná a kabinet a várt online szerencsejáték bevételt

2012-11-22
A legújabb értesülések szerint, ha lassan is, de formálódik az internetes szerencsejátékok hazai újraszabályozása.

 

A nol.hu kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy a kabinet két elképzelést, a teljes állami monopóliumot, illetve a dán modell meghonosítását vizsgálja annak érdekében, hogy legalizálja az online szerencsejátékcégek magyarországi működését, és ezzel becsatornázza a költségvetésbe a területtől jövőre várt negyvenmilliárd forint adóbevételt. (A nol.hu cikke ugyan tízmilliárd adóbevételt említ, de valójában 40 milliárdot remél a kormány, hiszen a legutóbbi kiigazító csomag 10 milliárdja az előzőleg elvárt 30 milliárdot fejelte meg.)

 

Előbbi esetben csak az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) foglalkozhatna idehaza ezzel a tevékenységgel, a dán modell bevezetésével pedig a regisztrált online szerencsejáték-vállalkozások évente licencdíjat fizetnek, a játékadót pedig a nettó játékbevételük után fizetik meg. 

 

Amennyiben a kormány az államosítás mellett dönt, az könnyen egy újabb uniós vizsgálatot eredményezhet. A nol.hu kormányközeli forrása szerint a kabinet a dán modell bevezetése felé hajlik, de idén már valószínűleg nem születik döntés a kérdésben. 

 

A nol.hu cikke itt olvasható

 

Címkék: online játék,