Ajax - Real Madrid: Ha Benzema lesre fut, máris nyert ügyünk van

2019-02-13
Az Ajax hétvégén meglepetésre kikapott a Heraclestől, így a bajnoki címét folytatott harcban hat pontra nőtt a hátránya. Pont ennyi a különbség a Barca és a Real Madrid között is, szóval egy továbbjutás a BL-ben valószínűleg a bajnokikra is új lendületet adna a csapatoknak

Ajax - Real Madrid

Online sportfogadás tipp: Benzema lesállás szabálysértései 0,5 felett

Unibet odds: 2.10

Kezdés: szerda, 21:00

 

Egyelőre úgy tűnik, hogy az Ajax és a Real Madrid is lecsúszik a bajnoki címről. A BL-ben viszont még lehet folytatni a szereplést, és az Ajax-Real Madrid párharc most sokkal nyíltabb, mint a korábbi években volt, vagy lett volna. Az Ajax ütőképes csapat, a BL-ben hazai pályán verte a Benficát és az AEK-et (utóbbit mondjuk nem volt nehéz...), de a Bayern ellen is összehozott egy 3-3-as döntetlent.

A Real Madrid kezd magához térni, úgy néz ki, hogy kellett nagyjából fél szezon, mire összeérett a Ronaldo nélküli keret. Vinicius és Benzema remek formában játszik, a Kroos-Modric-Casemiro-féle középpálya is kezd úgy működni, ahogy azt megszokhattuk. Utóbbi az Atleti ellen gyönyörű gólt szerzett, szóval most egyben van a Madrid. A sokat ekézett Marcelo utódját is megtalálta a csapat Reguilón személyében. Még egy-két Barca-botlás, és a Real Madrid felugrik a katalánok nyakára.

Visszatérve az Ajax-Real Madrid párharcra, mindkét együttes tiszta lappal indul. A két csapat stílusát, identitását, játékról alkotott filozófiáját illeti, nem fogunk unatkozni.

Az Ajax a megszokott 4-3-3-at fogja játszani, Tagliafico és Mazraui széleken, Blind és de Ligt középen védekezik. Ez a négy játékos vonalban fog védekezni, Benzema pedig próbál majd leshatáron helyezkedni. Karim ebben a CR7 nélküli csapatban mást játszik, mint amit Ronaldóval. Amíg volt CR, alapember volt Bale, Benzema bár csatárként volt feltűntetve, sokszor Modric-csal és Kroos-szal egy vonalban játszott, rendre visszalépett. Vagy labdáért, vagy csak azért, hogy Bale-nek és CR-nek terültet nyisson. Mostanában viszont sokkal inkább visszatért eredeti 'munkaköréhez', és valóban előre tolt éket játszik.

Benzema is, mint a legtöbb csatár, próbál a legjobb helyzetből startolni az indításokra. Képtelenségnek tűnik, hogy egyszer se sértsen határt. Ráadásul a Real sokszor alkalmazza a gyors ellentámadást, a kontrákat, aztán a gall támadó már nem tartozik a leggyorsabb játékosok közé, így ő tényleg minden centit próbál kihasználni, hogy a védőkhöz képest előnyt szerezzen. A társak sokat is keresik őt, próbálják előrejuttatni Benzemához a labdát, aki vagy egy-egyben oldja meg, vagy tartja, és lekészíti a második hullámban érkezőknek. Jó 70-80 percet biztosan játszani fog a francia, ez pedig bőven elég idő ahhoz, hogy legalább egyszer elkapják lesen.

Címkék: sportfogadás, tipp,