Adj nevet Rachel Alexandra csikójának, és nyerj!

2012-02-15
Rachel Alexandra, a 2009-es Év Lova, január 22-én adott életet csikójának a kétszeres Év Lova győztes Curlin-től.


A lóversenyrajongók világszerte erős kötődést éreznek a néha Jess Jackson álmait megtestesítő csikó iránt, ezért tulajdonosai úgy döntöttek a rajongók adhatnak nevet a kis csődörnek. “Nagyon különleges nevet keresünk ennek a különleges kis csikónak.” – mondta Barbara Banke.


A rajongók e-mail-en vagy a www.stonestreetfarms.com honlapon adhatják be névjavaslatukat február 19-ig, vasárnapig. Mindenkitől csak egy javaslatot fogadnak el, a javasolt név mellett fel kell tüntetni a beküldő nevét, postacímét és telefonszámát.


A pályázat nyertesét és kísérőjét vendégül látják a Stonestreet farmon, ahol meglátogathatja Rachel Alexandra-t és csikóját. (A hazai rajongók számára rossz hír, hogy a farm nem állja az utazás költségeit.)


Rachel Alexandra volt az első kanca az utóbbi 85 évben, aki megnyerte a Preakness-t, és az első, aki valaha nyerni tudott a Woodward Stakes-en (G1).  A csikó apja, Curlin 2007-ben megnyerte a Preakness Stakes-t (G1), a Breeder’s Cup Classic-ot (G1) és a 2008-as Dubai World Cup-ot (UAE-G1), és ő lett a legtöbbet kereső észak-amerikai ló. 


Minden remény megvan tehát, hogy a nevet kereső kiscsikó egy nap szülei patanyomába lép, és világhíres versenyló lesz. Ha a farmra nem is utazik el az esetleges magyar nyertes, nagyszerű érzés lesz tudni, hogy mi neveztük el a jövő esetleges csodalovát.  A csikó első lépéseiről készült videó itt megtekinthető.


Forrás: www.stonestreetfarms.comCímkék: lóverseny,