Frissítve! Aczél Zoltán pályaedző a Szigetszentmiklósnál

Aczél a sajtóvisszhang miatt már fel is mondott
Budapest, 2013. január 3., csütörtök (MTI) - A nemzetközi bundabotrány egyik magyarországi érintettje, Aczél Zoltán a másodosztályú Szigetszentmiklós labdarúgócsapatánál Zoran Kuntic vezetőedző egyik segítője az nso.hu értesülése szerint.

 

 

    Az internetes portál csütörtökön arról számolt be, hogy Potóczki Tamás klubelnök nem erősítette meg a hírt, de Kuntic elismerte, hogy Aczél dolgozik mellette pályaedzőként.

    Aczél csapatnál dolgozhat, de mérkőzésen nem ülhet le a kispadra, mivel a fogadási csalási ügy egyik gyanúsítottjaként a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által rendezett versenysorozatban érvényes az eltiltása.

    Aczél Zoltánt, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, 2011. november 30-án vették őrizetbe, mert két rendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel vele szemben, még 2009 tavaszán a Siófok vezetőedzőjeként. Az eset miatt a Szombathelyi Haladás szerződést bontott a trénerrel. A KNYF tavaly márciusban a két siófoki után egy újabb, REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsította meg a szakembert, aki 2006 és 2008 között dolgozott a rákospalotaiak vezetőedzőjeként.

 

Update (2013. 01.05) :

Aczél Zoltán felmondott a Szigetszentmiklósnál

   Alig néhány nap után felmondott a nemzetközi bundabotrány egyik magyarországi érintettje, Aczél Zoltán a másodosztályú Szigetszentmiklós labdarúgócsapatánál, amely másodedzőként foglalkoztatta.

    A klub honlapjának szombati beszámolója szerint a felek közötti megállapodásnak volt egy szóbeli záradéka, amelynek alapján a fogadási csalással összefüggésbe hozott szakember bármikor felmondhat, ha úgy érzi, a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet.
    "Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SZTK-t sérelem érné, ezért most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom" - indokolta meg távozását a tréner.

 

Forrás: MTI