A vb-szereplés a tét Szegeden

2013-07-16
Az 1000 méteres férfi kajaknégyesek küzdelmével szerdán délután megkezdődik Szegeden a kajakosok és kenusok idei második válogatóversenye, amelyen a világbajnoki csapatba kerülés a tét.

 

Az év fő viadalát augusztus 29. és szeptember 1. között rendezik a németországi Duisburgban.

 

A nyitónapi egy döntő után csütörtökön négy, pénteken nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éren. Azok az egységek, amelyek a május végi első válogatón győztek, 1-0-ra vezetnek, s ha esetleg most kikapnak, különversenyre, úgynevezett szétlövésre kerül majd sor a két érintett hajó között, várhatóan még a hét végén.

 

A Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa (b-j) a női K4 500 méteres verseny egyik előfutamában a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon 2013. június 14-én. (MTI/EPA/Paulo Novais) 

Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta, a női kajaknégyes, akárcsak tavaly, az olimpiai diadalt megelőzően, ezúttal is az egyes és páros teljesítmények alapján áll majd össze, azaz a júniusi, portugáliai Európa-bajnokságon magabiztos teljesítménnyel győztes Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kvartett nem élvez védettséget. Így a londoni sikerben részes Szabó Gabriellának és Zur-Fazekas Krisztinának is van még esélye a vb-csapatba kerülésre, noha a kontinensviadalról mindketten lemaradtak.

 

A válogató programja:

szerda:

férfi K-4 1000 m, döntő 17.00

 

csütörtök:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00

 

péntek:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 15.00 (női K-2 500 m döntő 9.35)

 

szombat:

elő- és középfutamok 9.00, döntők 14.00

 

 

Forrás: MTI