A szolgáltató a lényeg, nem a bónusz

2013-03-21
Egy online szerencsejáték oldal kiválasztásakor a szolgáltatóba vetett bizalom fontosabb, mint a bónusz nagysága – derült ki a francia szerencsejáték szabályozó testület által készített új felmérésből.

 

Az ARJEL felmérésében részt vett 400 játékos 47 százalékánál szolgáltatóba vetett bizalom, 44 százalékánál pedig az elérhető bónusz nagysága volt a döntő az oldal kiválasztásakor. A könnyű kezelhetőséget a játékosok 43%-a, a gyorsaságot és a fizetés biztonságát pedig 35%-a említette.

 

A francia játékosok többsége (57%) nem meglepő módon összehasonlítja a szolgáltatók weboldalait, mielőtt számlát nyitna. Ez az arány jóval kisebb azoknál a játékosoknál, akik csak lóversenyekre fogadnak, közülük csak 23 százalék végzi el az oldalak összehasonlítását. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy Franciaországban nem túl nagy ennek a szektornak a dominanciája.

 

A pókerjátékosok, úgy tűnik, kevésbé lojálisak a szolgáltatókhoz illetve márkanevekhez – közülük csak 18 százalék tart fent csupán egy online pókeroldalnál számlát, míg a sportfogadók 39 százaléka, a lóversenyfogadók 39 százaléka mondhatja el ezt magáról. 

 

A pókeresek azok is, akik a legtöbbet játszottak illegális offshore oldalakon a francia piac szabályozása előtt. 74 százalékuk vallotta be, hogy 2010. júniusa előtt játszott már online, míg az összes többi szerencsejátékosnál ez csak 57 százalék volt.

 

A felmérés szerint meglehetősen nagy az átfedés a földi és az online szerencsejátékok világa között – a megkérdezettek 59 százaléka válaszolt úgy, hogy offline szerencsejátékokban is részt vesz. 

 

Úgy tűnik, a takarékoskodás is kiemelten fontos a francia játékosok számára: 84% nyilatkozott úgy, hogy online számláihoz személyes limiteket állított be, és 70 százalékuk be is tartja ezeket, tehát sosem lépi át a saját maga által meghúzott határt. A megkérdezettek fele egyébként havonta kevesebb, mint 50 eurót költ online szerencsejátékra.