A szezonnyitóra rendben lesz Hanga Ádám

2013-07-25
Az idény kezdetére felépül a műtött Hanga Ádám, a spanyol élvonalban (ACB) szereplő, euroligás Laboral Kutxa kosárlabdacsapatának frissen szerződtetett magyar játékosa, aki iránt Spanyolországból, Olaszországból és Ázsiából érdeklődtek.

 

A július eleji térdműtétjét követően Hanga mankóval, a bal lábán combtól bokáig fehér szorítókötésben jelent meg csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. 

 

"Még két hétig maradnak a kellékek, utána további egy hónapot vesz igénybe a teljes felépülés" - mondta, majd hozzátette, a műtétre azért nem kerülhetett sor korábban, mert ki kellett várniuk, hogy korábbi együttese, a spanyol élvonaltól az előző idény végén búcsúzó Manresa és új klubja, a Laboral Kutxa megegyezzen egymással. 

A 24 esztendős kosaras hozzátette, reményei szerint nem befolyásolja a csapaton belül betöltött szerepét az, hogy nem kezdhette meg a társakkal együtt a felkészülést. A magyar sportoló elárulta, a vitoríai klub frissen kinevezett edzője, a korábbi spanyol szövetségi kapitány, Sergio Scariolo többször is beszélt vele, s leszögezte: felépülését követően számít rá.

 

A magyar játékost az elmúlt hónapokban több spanyol élcsapattal is hírbe hozták. Hanga menedzsere, Lóránt András arra az újságírói kérdésre, hogy az érdeklődők között ott volt-e a bajnok Real Madrid is, úgy felelt: "mind az öt élcsapattól érkezett megkeresés ilyen-olyan formában." 

 

A menedzser hozzátette, az olasz Vírtus Romával is közel álltak a megegyezéshez az előző idény végén, "már a repülőjegyet foglaltuk", ám a két klub végül nem jutott egymással közös nevezőre. Lóránt beszámolt két ázsiai ajánlatról is, amely - mint mondta - anyagilag jelentett komoly vonzerőt. 

 

 "Biztos jó dolog +csilliókért+ játszani, de számomra 24 évesen a szakmai kihívás a legfontosabb, és az, hogy minél tovább fejlődjek" - kommentálta az ajánlatok elutasítását Hanga, aki leszögezte, legnagyobb vágya az volt, hogy euroligás együtteshez igazolhasson, az, hogy mindezt sikerült Spanyolországon belül megoldani, csak hab a tortán.

 

"A Kutxa volt az első klub, amely konkrét ajánlatot tett elénk. Hogy mennyit fizettek Ádámért? Legyen az ő dolguk, nyilvánosságra hozzák-e. Csak annyit árulhatok el, hogy nem kevés pénzt költöttek rá" - tette hozzá Lóránt András menedzser.

 

A Kutxa az előző idényben második helyen zárt az ACB alapszakaszát követően, a rájátszásban azonban már a negyeddöntőben kiesett, de az Euroliga-indulás kiharcolásához ez is elég volt.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: kosárlabda,