A szerencsejáték szokásokra is hatással van a koronavírus

2021-08-30
A brit játékosok harmada már az online szerencsejátékot preferálja

 

A Toluna piackutató cég új szerencsejáték tanulmánya kimutatta, hogy a brit szerencsejátékosok több mint egyharmada az online szerencsejátékokat kedveli jobban, és 68 százalékuk úgy gondolja, hogy a felelős szerencsejáték-környezet fontos a szolgáltató kiválasztásában.

 

2100 ember részvétével lezajlott felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a karantén által kiváltott digitális világ több embert bátorított szerencsejátékra, ezért fontos a felelősségteljes és biztonságos szerencsejáték-környezet biztosítása – írja a G3Newswire.

 

Az Egyesült Királyságban megkérdezettek 51 százaléka mondta, hogy az elmúlt 12 hónapban szerencsejátékozott. Körükben a sportfogadás bizonyult a legnépszerűbbnek (ezt a válaszadók 42%-a említette), ezt követték a kaszinójátékok 36 százalékkal. A legnépszerűbb sportág a brit fogadók körében a labdarúgás volt (61%), ezt követte a lóverseny (52%), majd az ökölvívás (25%). A kaszinójátékok közül a rulett a britek legnagyobb kedvence (48%), ezt követi a blackjack (47%), majd a nyerőgép (40%) és a póker (40%).

 

Míg a válaszadók 26 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szereti a szerencsejátékokat, több mint egynegyedük szerint a közösségi élmény benne a legfontosabb vonzerő. A megkérdezettek több mint 20 százaléka több pénzt költött szerencsejátékokra a járvány kezdete óta. Folyamatosan növekszik a betéti kártyák használata a fogadások megtételekor - a megkérdezettek 28 százaléka mondta azt, hogy most gyakrabban fogják használni a betéti kártyákat -, és az érintésmentes fizetés is egyre népszerűbb, 26 százalék használja gyakrabban ezt a fizetési módot.

 

Ugyan az online szerencsejátékok egyre növekvő tendenciát mutattak már a Covid előtt is, a járvány óriási mértékben felgyorsította a digitális szerencsejátékok terjedését. Bár a brit földi kaszinók és játéktermek jelenleg nyitva vannak, néhányan most inkább az online környezetet részesítik előnyben, ami talán a viselkedés tartós változását is jelzi. A megkérdezettek több mint negyede azt mondta, hogy nem akar visszatérni a hagyományos szerencsejáték helyszínekre, míg a válaszadók 23 százaléka szerint a szerencsejáték létesítményekbe való visszatérés attól függ, hogy milyen Covid korlátozások lesznek érvényben.

 

A válaszadók csaknem fele mondta, hogy az online szerencsejátékot preferálja, és több mint harmaduk szerint az online szerencsejáték sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos. Negyedük aggódik amiatt, hogy a Covid milyen könnyen terjedhet egy kaszinóban vagy fogadóirodában, és 23%-uk nem biztos abban, hogy az emberek betartják a társadalmi távolságtartási szabályokat, ezért inkább távol maradnak az ilyen létesítményektől. Nyilvánvaló, hogy az Egyesült Királyságban élő emberek támogatják a felelős szerencsejáték környezetet - a megfelelő szabályozás kulcsszerepet játszik ennek elérésében.