A sportfogadás összetettebb képességeket igényel, mint a póker?

Billy Walters - akit sokan minden idők legjobb sportfogadójának tartanak, és aki több százmillió dollárt keresett már fogadással - úgy véli, igen.Billy Walters a világ legjobb és leggazdagabb sportfogadója. 35 éves koráig tipikus lúzer volt, aki minden pénzét szerencsejátékokra költötte. Mindez megváltozott, mikor 1982-ben Las Vegas-ba költözött, és minden erejével arra összpontosított, hogy hivatásos szerencsejátékossá váljon. Ekkor kezdődött 30 éves sportfogadói nyerő sorozata, mellyel több százmillió dollárt keresett. 7 háza és 8 autókereskedése van világszerte. 9 golfklubja van, bevásárló központokat üzemeltet, és 20 millió dolláros magánrepülővel közlekedik. Évente körülbelül 15 millió dollárt keres a szerencsejátékokkal.


A 65 éves Walters, egy a Covers.com-nak adott interjújában elmondta, hogy a törvényesítésért folytatott versenyben a sportfogadás jó néhány hosszal le van maradva a póker mögött, ami már úton van afelé, hogy tudás alapú játéknak ismerjék el, ne pedig szerencsejátéknak. Walters hajthatatlanul azon az állásponton van, hogy a sportfogadás esetében ugyanezt kellene tenni. A pókerhez hasonlóan a sikeres sportfogadók is információkat elemeznek, és kockázatelemzést végeznek a profit elérése érdekében. 


“Régebben profi pókerjátékos voltam,” mondta Walters „és igazuk van, ha jó pókeres vagy, akkor ez egy tudás alapú játék. Nos, a sportfogadás sokkal inkább tudás alapú játék, mint a póker. Én vagyok az élő bizonyíték arra, hogy a sportfogadás tudás alapú játék. 37 éven keresztül folyamatosan nyertem. Ha ez nem tudás, akkor nem tudom, hogy mi az.”


Walters úgy véli, hogy az online pókert el fogják fogadni, és ez talán a sportfogadás legalizálását is elő fogja segíteni. De még sok mindennek kell történnie, ahhoz, hogy az amerikaiak olyan könnyen fogadhassanak egy sporteseményre, mint ahogyan egy lóversenyre tehetik.


„Legalizálták a lottójátékokat, és bármikor bemehetsz egy irodába, és fogadhatsz bármelyik lóversenyre az országban” mondja Walters. „És miért van ez? A lovas lobbi miatt; a lovasoknak nagyon erős a lobbijuk, ugyanígy a pókereseknek is, de sportfogadás lobbi nem létezik. Szerintem a pókert elfogadják, és aztán remélhetőleg a sportfogadás lesz a következő. Az emberek fogadnak, és nem fogják abbahagyni. Egyszerűen nincs értelme.” 


Az NFL, az Amerikai Futball Liga egy óriási gát a törvényesítésért való küzdelemben. Walters szerint a liga tiltakozása álszent, mert a szerencsejáték rengeteg figyelmet generál az NFL számára. „Elhiszi bárki is, hogy az NFL olyan naiv, hogy nem tudja, hogy ha az emberek nem fogadnának, 20%-kal kevesebb ember nézné őket?” mutatott rá Walters. „Ha te vezetnéd az NFL-t, és tudnád amit tudsz, akkor miért ne akarnád, hogy legalizálják? Ez lenne a legjobb végkifejlet mindenki számára.”


Walters elkötelezett a sportfogadás USA-beli legalizálásával kapcsolatban, hiszen ez adóbevételt jelentene, munkalehetőségeket teremtene és védené a játékosokat. 

„Ez még nevetségesebb, mint az alkoholtilalom” hangsúlyozza Walters. „A tilalom 13 évig tartott, míg végül rájöttek, hogy őrültség. Az emberek nem fogják abbahagyni az alkoholfogyasztást. És az emberek nem fogják abbahagyni a sportfogadást sem. Még mindig az 50 évvel ezelőtti törvények szabályozzák a sportfogadási szektort. Akkor még nem volt sem internet, sem mobiltelefon. Nevetséges, semmi értelme.”


Póker és sportfogadás – szerencse vagy tudás? Várjuk Olvasóink véleményét Facebook oldalunkon.Címkék: fogadás, nyeremény, póker,