A sérült Black Caviar valószínű ismét rajthoz áll novemberben

2012-06-25
A legfrissebb hírek szerint a továbbra is veretlen ausztrál csodaló a Royal Ascot-on szerzett lágyrész sérülése ellenére folytatja a versenyzést.

 

A Royal Ascot zárónapján megrendezett Diamond Jubilee Stakes Black Caviar rajongóinak kis híján szívmegállást okozó befutója után Peter Moody, a 22 futam óta veretlen kanca trénere szerint a ló „nagyon, nagyon bágyadt volt, sosem láttam még ilyen fáradtnak”. Úgy tűnik, hogy a 30 órás utazás, és a szokatlan környezet többet kivett a lóból, mint azt gondolták.

 

Erzsébet királynő találkozik a lovak királynőjével

 

Néhány szakértő szerint Black Caviar mozgása nem volt teljesen rendben a versenyen. „Elővigyázatosságból csináltattam pár röntgenfelvételt ma reggel Black Caviar-ról. Jó lett az eredmény, de van némi lágyrész-sérülése. Azt hiszem négyfejű izomnak hívják azt az izmot, ahol a fő probléma van, és eléggé fáj neki hátul.” – mondta Moody. „Most négy hetet karanténban tölt, aztán hazautazunk, ahol három hónapos szabadságot kap, aztán felkészítjük a novemberi melbourne-i Spring Carnival-ra. Felkészítjük a Patniack Farm Classic-ra, amit az elmúlt két évben megnyert.”

 

A szaklapok szerint Luke Nolen „agyhalála” minden zsoké számára jó példa lehet arra, hogy mit ne tegyen.

„Azt próbáljuk tanítani a zsokéknak, hogy tökéletes versenyt lovagoljanak, és ez tökéletes példa volt arra, hogy mit nem szabad sosem csinálniuk.” – mondta egy ausztrál zsokéiskola képviselője, Alf Matthews. 

Matthews szerint, ha Nolen rendesen lovagolja Black Caviart, legalább másfél testhosszal nyert volna. 

 

Black Caviar lett egyébként a Betfair fogadóiroda történelmének legnagyobb összeggel megfogadott lova, a futamra érkezett 20,6 millió értékű fogadási összérték 95,5%-a csodakancára érkezett.

 
 
 
Címkék: lóverseny,