A mobil szerencsejáték 44 százalékos részesedését jósolják 2018-ra

2013-11-14
A H2 Gambling Capital legújabb előrejelzése szerint a mobil szerencsejáték szektor 5 év alatt közel 150 százalékkal fogja növelni bevételi részesedését az online szerencsejáték piacon.

 

A H2 Gambling Capital szakértői szerint a mobil fogadási, szerencsejáték és lottószektor tiszta játékbevétele 2018 végére elérheti a 19 milliárd eurót, és ezzel 44 százalékos részesedést szerezhet a teljes online szerencsejáték piacból. Ez azt jelenti, hogy 2018 év végére a teljes (online és offline) szerencsejáték piac tiszta játékbevételének több, mint 5 százalékát a mobil szerencsejáték fogja generálni.

 

2012-ben a mobil szektor 4,5 milliárd euró tiszta játékbevételt könyvelhetett el, mely 18 százalékos részesedést jelent a teljes online szerencsejáték piacon. Már ez a tavalyi eredmény is jelentős növekedést mutatott a 2010-es adatokhoz képest, akkor a 2,4 milliárd eurós tiszta játékbevétel több mint felét az óriási ázsiai lóversenyfogadási monopóliumok generálták.

Mára ezek a japán és hongkongi monopóliumok a mobil aktivitás kevesebb, mint 40 százalékát jelentik, a forgalom legnagyobb része jelenleg a szabályozott európai piacokon zajlik, az elkövetkezendő hónapokban pedig a sorra nyíló amerikai piacok biztosíthatják a növekedési trendet a H2 szerint.

 

Továbbra is a fogadás biztosítja a mobil szektor tiszta játékbevételének 75 százalékát, de ez a közeljövőben változhat a kaszinó- és lottójátékok fejlődésével. A kaszinójátékok fejlődése kicsit lassabban indult a mobileszközökön, mivel ezekhez a játékokhoz komolyabb grafikai teljesítmény szükséges. A következő öt évben azonban már az olcsóbb eszközök is alkalmasak lesznek ezeknek a játékoknak a futtatatására, így a H2 előrejelzései szerint a játékok részesedési aránya hasonló lesz, mint a hagyományos interaktív szektorban.

 

A globális mobil szerencsejáték szektor tiszta játékbevételének százalékos aránya a teljes interaktív piacon

Forrás: H2 Gambling Capital, 2013. november