A magyar bajnokságban és az Euroligában indulnak a győri kosarasok

2013-09-11
A magyar bajnokságban és az Euroligában indul a HAT-AGRO UNI Győr, a Közép-európai Ligában viszont nem - közölték az egyesület és a kosárlabda-szövetség vezetői az egyeztetés után.

 

Fűzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

 

Oldalára borult, összeroncsolódott autóbusz 2013. szeptember 7-én a 85-ös számú főúton, Kapuvár és Vitnyéd között, amely eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy személyautóval, majd az árokba borult. A buszon a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata utazott, a balesetben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette, a játékosok közül többen súlyosabb, illetve könnyebb sérüléseket szenvedtek. MTI Fotó: Krizsán Csaba 

Szombaton a győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál összeütközött egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházban hunyt el. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kosárlabda,