A lovis tendert is a Bell and Partners nyerte

2013-08-26
A lóversenyfogadási rendszer kommunikációjára kiírt közbeszerzési pályázatot az a Bell & Partners reklámügynökség nyerte meg, mely 2010 közepe óta milliárdos nagyságrendben nyeri az állami megbízásokat.

 

Eredményt hirdettek azon a közbeszerzésen, melyet a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft írt ki új fogadási rendszerének kommunikációjára. A cégnél még idén bevezetni kívánt Star fogadási rendszer márkaépítésére és a hozzá kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátására szóló tendert egyedüli indulóként a Bell & Partners nyerte, összesen nettó 49,9 millió forintért.

 

Az indulás minimumkövetelményei közé tartozott, hogy az ajánlati felhívás feladását megelőző három lezárt üzleti évben a közbeszerzés tárgya (médiatervezés, médiavásárlás és/vagy kreatív tervezés) szerinti tevékenységből származó nettó árbevétel összesen elérje a nettó 49 millió, illetve legalább 1 évben elérje a nettó 25 millió forintos összeget.

 

A megbízás tartalmaz kreatívstratégia alkotást, kreatívtervezést, kreatívgyártást, médiastratégia alkotást, médiatervezést és médiavásárlást is. Az összességében legelőnyösebb ajánlat a következő részszempontok alapján állt össze: 40 százalék volt a médiában elérhető összevont kedvezmények alapján elérhető net-net ár mértékének szerepe, 20 százalék a kreatívtervezési-, gyártási- és produkciós- díjak, valamint szintén 40 százalék a teljesítésre vonatkozó mintafeladat (integrált szakmai koncepció) értékelése – írja a kreativ.hu

 

Az addict.blog tavaly áprilisban összegyűjtötte, hogy 2010 közepe óta milyen állami pályázatokon indult és nyert a Bell. A blogon közölt adatokból kiderül, hogy a társaságnak 2010. júliusától tavaly áprilisig mintegy 2,6 - 4 milliárd forint értékű kormányzati megbízást sikerült elnyernie

 

hvg.hu információi szerint a Bell and Partners reklámcéget 1997. szeptember elsején alapította Viszkei András és tesvére, Viszkei Márton. A társaságban az addig kisebbségi tulajdonnal bíró Viszkei András 2011. március 25-től egyedüli tulajdonosa a társaságnak. A reklámcég 2008-ban 250,99 millió forint árbevétel mellett másfél millió forint adózott eredményt ért el. Egy évvel később a 144 milliós árbevételhez már csak 664 ezer forint adózott eredmény társult. A nagy ugrást 2010-ben hajtotta végre a társaság, amikoris 826,12 millióra emelkedett a nettó árbevétel, aminek nyomán 19,314 milliós adózott eredménnyel zárta az évet a társaság. A sikertörténet azóta is tart, hiszen 2011-ben már közel 1,6 milliárdos árbevételt és 80 milliós adózott eredményt; tavaly pedig 2,3 milliárdos árbevételt és 207 milliós adózott eredményt realizált a társaság.

 

Az állami megrendelésekben azóta sincs hiány, júliusban a Bell & Partners elnyerte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által állampapírok promotálása kiírt tendert, 240 millió forint összeggel; a kreativ.hu pedig most számolt be egy 700 milliós Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumi és egy hasonló összegű Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségi közbeszerzés megszerzéséről.

 

Forrás: Fortunaweb, kreativ.hu, hvg.hu, addict.blog.hu

 

Címkék: lóverseny,