A lóversenyzés Michael Jordan-je és Scottie Pippen-je közösen edz

2012-03-06
Az Év Lova cím büszke tulajdonosa, Havre de Grace, és Grade 2 győztes istállótársa, Joyful Victory közösen edzettek a március 17-re tervezett következő versenyük előtt.


A Fox Hill Farm két kiválósága a reggeli pályanyitásakor egyből elkezdte a munkát. Larry Jones tréner nagyjából 90 méterrel előttük galoppozott pónijával, és lóhátról figyelte az ötéves Havre de Grace (Jen Brasser) és a négyéves Joyful Victory (Robby Albarado) futását.

Joyful Victory 5 furlong-on :58.40-et, Havre de Grace 6 furlong-on 1:11.40-et ment hivatalosan.


“Mindkét ló számára jó volt.” mondta a tréner. „Ez olyan, mintha összeeresztenéd Michael Jordan-t és Scottie Pippen-t, hogy egy-egy ellen játsszanak. Mindkettőjük fejlődését elősegíti.”


Mivel Havre de Grace az idei debütálására készül, Jones hosszabb távot futtatott vele, mint Joyful Victory-val, aki január 11-én már megszerzett egy második helyet, február 11-én pedig egy győzelmet a Tiffany Lass Stakes-en.


“Havre de Grace mindig bohóckodik; a zsokéja szerint nem ment elég gyorsan.” mesélte Jones. „Jen visszajött, és elmondta, hogy úgy érezte, mintha lazsálna. Így kihoztuk Joyful Victory-t, kvázi mint egy felvezető autót, mert tudjuk, hogy ő elég gyors. Havre de Grace kicsit agresszívebb, ha egy másik ló is a pályán van.”


Jonesj elmondása szerint Havre de Grace készen fog állni március 17-i versenyére, mely az első lesz azóta, hogy tavaly november 4-én negyedikként végzett az 5 millió dolláros Breeder’s Cup Classic-on (G1).  “Erőnlétben már ott vagyunk, ahol lenni akarunk.” mondta az edző.
Címkék: lóverseny,