A lottónyeremény nem (mindig) boldogít

2013-11-20
Adrian és Gillian Bayford az 52 milliárdos Euromillions nyeremény átadásakor váltig állította, hogy az nem fogja megváltoztatni az életüket. Most mégis itt a bejelentés: házasságuk végérvényesen megromlott.

 

A házaspár tavaly augusztusban seperte be a még az Euromillions lottó világában is hatalmasnak számító 148 millió angol fontot, vagyis 52 milliárd forintot érő nyereményét. Akkor kijelentették, hogy nem hagyják, hogy a pénz megváltoztassa az életüket, és továbbra is két gyermekük nevelésére összpontosítanak.

 

"Egyikünk sem tudja teljesen felfogni, hogy mekkora összeg is ez a 148 millió font. Mindig is dolgoztunk, és spóroltunk a nyaralásokra és azokra a dolgokra, melyekre szükségünk volt. Kényelmesen megéltünk, de ehhez sokat kellett dolgoznunk. Csodálatos lesz, hogy mostantól többet lehetünk együtt. Pont jókor jött, és az egész család részesülni fog  belőle. Ez a nyeremény nem csak a miénk, megosztjuk, és mindnyájunk élete sokkal élvezetesebb és stresszmentesebb lesz."

 

 

A Sunday Times milliomos listáján 516. helyére ugrott házaspár egy darabig így is viselkesett. Nyereményüket egy pizza rendelésével és egy skóciai lakókocsis utazással ünnepelték. Noha Gillian otthagyta nővéri állását, de Adrian tovább folytatta vállalkozásban nyitott zeneboltjának működését. Szándéka azonban kudarcba fulladt, mert elege lett abból, hogy a boltba kizárólag pénzt kéregető emberek mentek be, így tavaly év végén elege lett, és be is zárta azt. Fiuk és lányuk azonban továbbra is a helyi ingyenes állami iskolába jár.

 

Tegnap este pedig Gillian szóvivője bejelentette; a házaspár külön utakon folytatja életét. 

 

A szóbeszéd már akkor elkezdődött, amikor nyáron a pár bezárta azt a helyi játszóházat, amit három hónappal azelőtt épp ők mentettek meg a csődtől. Arról kezdtek suttogni, hogy Gillian megcsalja a férjét, de ezt ő közleményekben tagadta. "Minden rendben a házasságunkkal. Nem változtatott meg minket a nyeremény. Minden nőnek vannak apró játékai, de ez nem jelenti azt, hogy megcsalom a férjem. Az életemben ma is a barátaim, a családom és a gyermekeim a legfontosabbak."

 

A házaspár már szét is költözött. Adrian otthagyta Gilliant és a gyerekeket a 6 millió fontos György korabeli kastélyban, ő maga pedig egy közeli "szerényebb", félmilliót érő négyhálószobás házba költözött.

 

Nyereményük a második legnagyobb Euromillions nyeremény. A rekordot 2011 júliusában Colin és Christine Weir tartja 161 millió fonttal. 

 

Címkék: lottó, lottónyertes,