A legnagyobb online szolgáltatókat is érintette a gibraltári tűz

2014-04-23
Több nagy szerencsejáték vállalat szolgáltatása is leállt húsvét vasárnap, miután robbanás történt, majd tűz ütött ki egy gibraltári erőműben.

 

Az AFP hírügynökség értesülései szerint a Waterport erőmű generátora műszaki hiba miatt gyulladt ki majd robbant fel.

Ugyan a balesetben senki nem sérült meg, a tűz miatt megszűnt a Gibtelecom internetszolgáltatása, mely a Gibraltáron üzemelő nemzetközi online szerencsejáték szolgáltatók leállását eredményezte.

 

A félszigeten alkalmazott alacsony adókulcs 26 nagy online kaszinó- és szerencsejáték szolgáltatót vonzott Gibraltárra, a szakértők szerint az online szerencsejáték ipar forgalmának 60 százaléka ezen a területen zajlik. A tűz okozta káoszban többek közt a William Hill, a Betfred és a Ladbrokes is érintett volt. 

 

A William Hill közleménye szerint szolgáltatásuk körülbelül két és fél óráig szünetelt, és a tűz miatt körülbelül 50 munkatársukat kellek evakuálni. "Ez egyike azoknak az őrült eseményeknek, melyekre egyszerűen nem lehet felkészülni." - mondta a cég szóvivője, Graham Sharpe.

Egy másik brit fogadóiroda, a Ladbrokes is megerősítette, hogy a tűz miatt egy időre megszakadt szolgáltatásuk. „Elnézést kérünk azoktól az ügyfeleinktől, akik érintettek voltak vasárnap délutáni üzemszünetünkben, keményen dolgoztunk, hogy helyreállítsuk szolgáltatásunkat. Munkatársaink nem voltak érintettek a balesetben, és semmilyen ügyféladat nem került veszélybe.” – áll a vállalat közleményében.

A Betfred Twitter csatornáján keresztül értesítette ügyfeleit arról, hogy problémák vannak a szolgáltatással. 

 

A gibraltári rendőrség közleménye szerint a nyomozás kizárta, hogy szándékosan okozták volna a tüzet.