A leggazdagabbak pókerversenye

Avagy hogyan lehet a pókerrel jótékonykodni
Akár 17,2 millió dollárt is nyerhet a legdrágább verseny győztese. A két hónap múlva kezdődő versenynek viszont már most biztos nyertesei vannak, mégpedig a legszegényebbek közül: több, mint 5 millió dollár mehet a One Drop jótékonysági szervezetnek.

A "Big One For One Drop" szabadfordításban "Nagyok a Cseppekért" elnevezésű verseny nem csak azt tűzi ki célul, hogy az eddigi legnagyobb, 12 millió dolláros pókernyereményt túlszárnyalja, hanem azokon a gyermekeken is segíteni szeretne, akik a világban bárhol olyan rossz körülmények között élnek, hogy tiszta ivóvíz sem jut nekik a mindennapjaikban. Kevesen tudják, de a világon 20 másodpercenként hal meg egy gyerek a szennyezett ivóvízzel kapcsolatos betegségekben. A One Drop nevű szervezet tűzte ki célul, hogy segít nekik, erre a célra kap minden versenyre nevező után 111.111 dollárt.


A verseny nevezési díja ugyanis kereken 1 millió dollár, vagyis kb. 230 millió forint. Ebből jut 11,1% a szervezet részére, a többi a nyereményalapot növeli.


A szervezők 48 induló összeverbuválását tűzték ki célul, és szépen haladnak; már harmincan befizették a nevezési díjat. Joggal számíthatunk arra, hogy teljes lesz a mezőny, hiszen a verseny kezdetéig még 2 hónap van hátra.


Téved, aki azt hiszi, hogy könnyű lesz a mezőny, mert nem csak az unatkozó, pocakos milliárdosok versenye lesz. Az indulók között találjuk a világranglista első két helyezettjét, Erik Seidelt és Daniel Negreanu-t, vagy az online játékosok közül meg kell említenünk Tom Dwant és Patrik Antoniust is.

Erik Seidel

Címkék: póker,