A kormány tovább növelné az online szerencsejáték (elméletben létező) adójának mértékét

2012-11-17
A kormány 90 milliárd forintos intézkedéscsomagról döntött az államháztartási egyenleg javítása érdekében - tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken a MTI-vel.

 

Hatvan milliárd forint az egyenleg 0,2 százalékos javítását célozza, további 30 milliárd forintot a tartalékok emelésére fordít a kormány, ez az összeg akkor kerülhet felhasználásra, ha az Európai Bizottság az újabb intézkedések miatt rontaná a magyar gazdaság jövő évi növekedési előrejelzését.

A kormány ezen a héten véglegesítette az új magyar adórendszert, a kabinet egyben megerősítette, hogy 2013-ra tartja a 2,7 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycélt - olvasható a tárca közleményében.

A 90 milliárdból 40 milliárd az energiaszolgáltatók jövedelemadójának 50%-ra emeléséből, 30 milliárd a közművezetékek adójából állna össze.

A kormány továbbá emeli a Szerencsejáték Zrt. osztalékelvonásának mértékét. Ez 10 milliárd forint többlet költségvetési bevételt hoz, ezzel párhuzamosan emelik az online szerencsejáték adóbevételt, ami további 10 milliárd forintot jelent.

A kabinet újabb döntéseiről a jövő hét elején levélben tájékoztatja az Európai Bizottságot és az unió pénzügyminiszteri tanácsát. (Forrás: MTI)

 

 

 

Címkék: adó, magyar jog,