A klubok pénzt szeretnének a Szerencsejáték Zrt-től

2012-03-08
Az OTP Bank Ligában szereplő labdarúgóklubok egyeztetést szeretnének a Szerencsejáték Zrt-vel, hogy kompenzációt kapjanak a cégtől a Totó, Góltotó, Tippmix és Tippmax bevételéből.


A Kontaktrádió honlapjára felkerült, Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgatónak címzett levelében George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa mint a magyar szövetség NB I-es bizottságának elnöke jogi lépéseket is kilátásba helyezett, amennyiben nem születik kompromisszum a felek között.


A bizottság azt kifogásolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. bizonyos játékai olyan fogadási ajánlatokat kínálnak, amelyek a klubok tevékenységére épülnek, s ebből a cég jelentős profitra tesz szert, ugyanakkor a nyereségből semmiféle kompenzációt nem kapnak a csapatok.


"Mint bizonyára Ön is tudja, az Önök Totó, Góltotó, Tippmix és Tippmax elnevezésű játékai olyan fogadási lehetőségeket kínálnak, melyek az NB I-es klubok tevékenységére épülnek és ezeken a fogadásokon keresztül az Önök vállalata jelentős profitra tesz szert. Sajnálatos módon a Szerencsejáték Zrt. ebből a nyereségből semmiféle kompenzációt nem juttat az NB I-es kluboknak. Ez a gyakorlat számunkra elfogadhatatlan" - olvasható a levélben.


A rangado.hu internetes oldal úgy tudja, Hemingway más sportfogadásokkal foglalkozó cégnek is elküldte levelét, ugyanakkor megkeresésre a sportvezető azt mondta, hogy privát levélről nem kíván nyilatkozni.


Forrás: MTI


Szerkesztőségi megjegyzés:
Szerkesztőségünk ezzel a hírrel kapcsolatban megjegyezné, hogy a Szerencsejáték Zrt említett játékaiban fogadható mérkőzések nagy része külföldi mérkőzés, a magyar NB1-es kluboknak tehát nem nagyon van köze az ezekből a játékokból származó bevételekhez. Azonban még ha a magyar mérkőzések tennék is ki a kínálat nagyobb részét, az sem indokolná Hemingway úr ötletét, hiszen a nemzetközi gyakorlatban se lehet nagyon példát találni arra, hogy a sportfogadási irodák jutalékot fizetnének a kínálatukban szereplő kluboknak.

A tapasztalatok szerint egyébként a magyar sportfogadók leginkább az olasz és német meccseket preferálják, a magyar meccsekre történő fogadási kedv ennél jóval lanyhább.

A fentieken túl még megemlítenénk, hogy az említett négy játék közül kettő – a Góltotó és a Tippmax  - nem sok bevételt hoz a Szerencsejáték Zrt-nek, tehát ennek jutalékaiból egész biztosan nem gazdagodna meg egyetlen klub sem.