A kisebb településeken nem kellettek a dohányboltok

2013-03-30
A dohány-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére újabb pályázatot írnak ki azokra a településekre, amelyekre a korábbi kiírásban nem adtak be ajánlatot - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pénteken.A társaság tájékoztatása szerint 1.417 településről nem érkezett ajánlat a február 22-ei határidőre, esetükben eredménytelennek nyilvánították a pályázatot, és ezekre a településekre új kiírást tesznek közzé a pénteki felhívást követő 30. napon.

A sikertelen pályázatok listája szinte kivétel nélkül olyan kistelepüléseket tartalmaz, ahol csak egy dohánybolt működtethető, de valószínűleg a 100.000 Ft-os koncessziós díj és a dohánybolt kialakításának szigorú megkötései elriasztották a pályázni vágyókat. A kérdés csak az, hogy mire számítanak a pályázat kiírói azzal, hogy változatlan feltételekkel újra meghirdették azt. Hátha pár hét alatt optimisták lettek az emberek? Vagy más települések sikertelen pályázói beruháznak a "kihasználatlan" településeken?


Az új pályázati kiírások a megjelenést követően a Széchenyi Programirodáknál szerezhetők be, illetve letölthetők a www.kormany., a www.nemzetidohany.hu és a www. szechenyiprogramiroda.hu honlapokról.


A társaság közleményében emlékeztet arra, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az előírásoknak és törvényi határidőknek megfelelően 2013. február 23-án megkezdte a korábbi pályázatra beérkezett anyagok iktatását és bontását, az érvényesség ellenőrzését.


A határidőn belül összesen 15.633 darab pályázati anyag érkezett be, amelyek feldolgozása és értékelése jelenleg is folyamatban van. Az értékelés folyamata alapján már megállapítható, hogy míg bizonyos területeket illetően a túljelentkezés négy-ötszörös, addig egyes településeken a pályázati eljárás eredménytelen, mert nem érkezett ajánlat.


Forrás: MTI/Fortunaweb
   

Címkék: dohánykoncesszió,