A kanadai hokiválogatott 151 millió dollárt keres

2014-01-08
Három orosz, Kovalcsuk, Ovecskin és Malkin keresi a legtöbbet Szocsiban a hokisok között.

 

Ilja Kovalcsuk, Alekszandr Ovecskin és Jevgenyij Malkin vezeti a szocsi téli olimpián pályára lépő hokis sztárok fizetési listáját. A házigazda orosz válogatott kedden, a szövetség honlapján nyilvánosságra hozott ötkarikás keretéből tizenöten játszanak a tengerentúli (NHL), tízen pedig a hazai profiligában (KHL).

 

Mind a 12 résztvevő csapatot beleértve Kovalcsuk a legjobban kereső játékos, ő a szentpétervári SZKA-tól kapott évi 10,3 millió dolláros alapfizetéséért hagyta el nyáron az NHL-t. Ovecskin a Washington Capitalsban közel 9,5 millióval, Malkin a Pittsburgh Penguinsben - akárcsak klubtársa, a kanadai Sidney Crosby - 8,7 millióval gazdagodik évente.

 

A 25 fős orosz olimpiai csapat összkeresete megközelíti a 101 millió dollárt (22,2 milliárd forint).

 

A válogatottak bérversengésében a címvédő kanadaiak nyernek 151 millió dollárral (33,2 milliárd forint), másodikak az amerikaiak (119 millió dollár), harmadikok az oroszok, negyedikek a svédek (99,2 millió dollár).

 

Az oroszok 1998 óta - amióta az NHL-esek szerepelhetnek olimpián - még nem nyertek aranyérmet, 1998-ban Naganóban a második, 2002-ben, Salt Lake Cityben a harmadik helyen végeztek.

 

Forrás: MTI

Címkék: jégkorong,