A hétvége nyerő lottó számsora

2015-01-09
2, 4, 10, 43, 60 – akár egy lottó nyerőszámainak sorozata is lehetne, mégsem az. A számok a napokban megnyerhető lottójackpotok összegét jelzik, méghozzá MILLIÁRD FORINTBAN!

 

Az ünnepek nem minden földrészen kedveztek a nagy lottók nyereményeinek,  így ha végignézzük a pillanatnyilag megnyerhető összegeket, szép summákat találunk. 

 

Az amerikai lottók testhosszal vezetnek, ám ha figyelembe vesszük, hogy a tengerentúlon 30 év alatt felvehető, bruttó  nyereményösszegeket közölnek, máris egy fokkal kiegyenlítettebb a mezőny.

 

A feleannyiba kerülő MegaMillions játék jackpotja nemrég még magasan listavezető volt, azonban a két dolláros Powerball játék főnyereménye  lassan utoléri. Persze csak akkor, ha ez utóbbinál senki nem nyeri meg holnap a $165 millió, vagyis 43 milliárd forintos fődíjat. A verseny folytatásához elengedhetetlen a MegaMillions $221 milliós, 60 milliárd forintos jackpotjának bennmaradása is.

 

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy kilenc számjegyű mindkét játék főnyereménye, ezért érdekes megfigyelni, hogy a vásárlók inkább a drágább, de hajszállal jobb esélyű Powerball, vagy az olcsóbb, de nehezebben megnyerhető MegaMillions mellett döntenek. Az amerikai lottóőrület általában 300 millió dollár fölött szokott elszabadulni, sokan csak e nagy összeg fölött szoktak beszállni a „buliba”. A jackpot összege ekkor már akár 100 millió dollárt is emelkedhet két sorsolás között, de olyanra is volt példa, hogy 300 millióról 600 millióra ugrott. Ilyenkor már mindenki a lottóról beszél, a munkahelyi közösségekben helyi lottócsoportok alakulnak, melynek tagjai összedobják a pénzt, és közösen vesznek több szelvényt. Nem egyszer előfordult, hogy ilyen közösségek nyertek.

 

2013 augusztusában a New Jersey–i ‘Ocean’s 16’ kollektív csoport a Powerball lottó egy hatalmas jackpotját nyerte meg. A $448 milliós jackpot három nyertes szelvénye közül az egyik volt a csoport tulajdonában.

 

A világ eddigi legnagyobb, 656 milliós lottónyereményénél is érintett volt egy lottócsoport, 2012 márciusában A marylandi ‘Three Amigos’ csoport nyerte meg a 656 milliós Megamillions jackpot egyharmadát. Három nyertes szelvény volt ugyanis, így a csoport összesen $218,6 milliót oszthatott szét három tagja között.

 

Ha nem a cowboy-ok országában szeretnénk szerencsét próbálni, jó alternatíva lehet a 10 milliárd forintot ígérő EuroMillions lottó, mely a nálunk is kapható EuroJackpot lottó idősebb testvére. Jackpotja dinamikusabban növekszik, mint társáé, hiszen előbbit hetente kétszer, utóbbit csak egyszer húzzák. Az EuroJackpoton december 26-án, az EuroMillionson 31-én volt telitalálatos, mégis az EuroMillions jelenlegi várható főnyereménye jóval nagyobb, 31 millió euró, vagyis 10 milliárd forint, míg az EuroJackpoté „csak” 13 millió euró (4 milliárd forint). 

 

Persze az Ötöslottót játszók még ennek a felével, közel 2 milliárddal is megelégednének, ha valakinek hirtelen sikerülne a jövőbe látni, és előre megtudni a szombati nyerőszámokat. Mivel ez sajnos nem lehetséges, azzal vigasztalják magukat, hogy majdnem három szelvényt vehetnek egy EuroJackpot szelvény árán.

 

Azonban a lottó világa nem az ésszerű befektetések otthona. Joggal mondhatnánk, hogy nem szükséges három szelvény, bőven elég csupán egy, de helyesen kitöltött papírdarab a boldogság eléréséhez. És ez az egy szelvény, ha lehet, akkor már a legnagyobb nyereményt hozza, mondjuk a 60 milliárdot. 

 

Ez mindenki saját döntése, szerencsére ma már az interneten bármelyik választás biztonságosan kivitelezhető.