A franciák 75 százaléka csak egyfajta szerencsejátékot űz

2013-07-18
Az aktív francia játékosok háromnegyede csak a szerencsejátékok egyetlen formáját űzte ebben az évben, és 85 százalékuk egyetlen szolgáltatónál lévő egyetlen regisztrációján keresztül tette ezt – derül ki a francia szabályozó testület, az ARJEL legutóbbi adataiból.

 

A január 1-től május 31-ig tartó felmérésből az derült ki, hogy a játékosok 37,7 százaléka csak pókerezett abban az időszakban, 19,61 százalékuk kizárólag sportfogadónak vallotta magát, 17,15 százalékuk pedig csak és kizárólag lóversenyre fogadott. 

 

Bár korlátozottan, de az online sportfogadók között találták a legtöbb olyan játékost, aki más területen is megkísértette a szerencsét. 10,28 százalékuk lóversenyfogadásban is részt vett, további 7,71 százalékuk pedig pókerezett is.

 

Az aktív játékosok közel 85 százaléka csak egy regisztrációt használva játszott a felmérés öt hónapja alatt. A megkérdezettek 11 százaléka használt második regisztrációt is, és csak 2,4 százalékuknak volt három szolgáltatónál is fiókja. Ez - a többi országhoz viszonyítva - magasfokú szolgáltatói hűség valószínűleg annak tudható be, hogy a francia online szerencsejáték törvény meglehetősen macerássá teszi a regisztrációs folyamatot.

 

Az ARJEL 2013 utolsó negyedévében közzéteszi a 150 ezer játékos bevonásával készített felmérés részletes  eredményét is, melyet természetesen a Fortunaweb is ismertet majd.