Albínó lesz a brit hercegi utód? Fogadjunk!

2013-07-16
A hét végéig világra jön Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermeke - legalábbis a fogadóirodák oddsszai, és a reménybeli mostohanagymama, vagyis Kamilla cornwalli hercegnő egy elejtett megjegyzése szerint.

 

Kamilla és férje, Károly trónörökös - Vilmos édesapja, a majdani nagypapa - Anglia festői délnyugati csücskében, Cornwall megyében túrázik. Kamilla - Károly herceg második felesége - St. Austell kisvárosban a tiszteletükre összegyűlt tömeghez szólva kijelentette: az egész királyi család a telefont lesi, de a gyermek "remélhetőleg" e hét végéig megérkezik.

A sajtó által felkapott megjegyzés elhangzását a Clarence House - Károly londoni hivatala - kedden megerősítette, bár az udvar továbbra sem közöl semmit hivatalosan arról, hogy mikorra várható az Egyesült Királyság majdani uralkodójának világra jövetele.

 

Azt egyébként hivatalosan még mindig nem lehet tudni, hogy a baba fiú vagy lány lesz-e, sőt az sem biztos, hogy a szülők tudják-e gyermekük nemét, a külvilágnak ugyanis azt nyilatkozták, hogy konzervatív módon azt csak születéskor szeretnék megtudni. A fogadóirodák szerint mindenesetre valószínűbb, hogy lány (4/7) lesz, mint fiú (13/8).

Vilmos herceg feleségéről december elején derült ki, hogy várandós, miután heveny terhességi rosszullétei miatt kórházba kellett szállítani. Azt azonban, hogy mikor esedékes az utód érkezése, a brit sajtó azóta is csak találgatja. A legtöbbször emlegetett időpont július 13. volt, vagyis múlt szombat - ezt a hercegi pár egyik közeli barátja terjesztette el még májusban a bulvársajtóban -, ez a nap azonban eseménytelenül telt el.

A Daily Mail kedden azt közölte, hogy bennfentes udvari forrásai szerint Katalin valójában az előző napra, július 15-re volt kiírva, de a hercegi újszülött érkezéséről azóta sincs hír. A konzervatív brit napilap mindazonáltal úgy tudja, hogy Vilmos herceg - aki a brit királyi légierő helikopterpilótájaként szolgál egy walesi támaszponton - most már eltávozáson van, hogy felesége mellett legyen a házaspár rezidenciáján, a londoni Kensington-palotában.

A brit sajtó a hercegi utód érkezése nélkül eltelt múlt hétvége kapcsán arra gyanakszik, hogy Vilmos és Katalin szándékosan hamis időpontot szivárogtatott ki a várható hatalmas médiafelhajtás elterelésének reményében. A The Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilap felidézte, hogy Vilmos herceg édesanyja, a néhai Diana hercegnő korabeli értesülések szerint ugyancsak a sajtófigyelem elterelésének szándékával terjesztette el első fiának várható születési időpontjaként 1982. július 1-jét. Igaz, hogy Vilmos annak idején nem később, hanem tíz nappal korábban, június 21-én jött a világra.

A fogadóirodáknál a július 19-i, pénteki időpont fogadható a legkisebb oddsszal (8/1), tehát ezt tartják a legvalószínűbbnek. A legnagyobbat azzal lehetne kaszálni, ha Katalin valahogy kihúzná a hónap végéig, ebben az esetben akár 50-szeres pénzt is zsebre lehetne tenni.

A világsajtó ezúttal mindenesetre semmit nem bíz a véletlenre: a legnagyobb médiacégek már két hete megszállták annak a londoni kórháznak az utcáját, amelyben a gyermek világra jön és több száz fotós is tábort vert a bejárattal szemközti járdán.

Katalin hercegnő ugyanabban a magánkórházban - az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű klinikáján - hozza világra elsőszülöttjét, amelyben 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is megszületett.

 

A várakozás közben névadási tanácsok is érkeznek a hercegi pár címére. David Beckham, az angol labdarúgás egykori szupersztárja, aki szoros baráti viszonyt ápol az angol labdarúgó-szövetség elnöki tisztségét betöltő Vilmos herceggel, a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette: szerinte a "David egész jó név lenne... ha fiuk születik, a David nevet kellene választaniuk".

Komolyra fordítva a szót Beckham hozzátette, hogy véleménye szerint Vilmos és Katalin nem szorul az ő tanácsaira, hiszen "ott vannak körülöttük a szülők és a nagyszülők".

A fogadóknál a legnépszerűbb lánynevek jelenleg az Alexandra (13/8), Elizabeth (8/1) és a Charlotte (8/1), fiúnevek közül pedig a George (10/1) vezet a James (12/1) és a Bemjamin (33/1) előtt.

A baba hajszínére is lehet fogadni, itt a barna (13/8), vörös (4/1) és a szőke (3/1) a legnépszerűbb a fogadók körében, de ha véletlenül albínó lesz a szerencsétlen gyerek, akár 100-szoros pénz is ütheti markunkat :)

És ha már színek… A BetVictor-nál arra is leadhatjuk tippjeinket, hogy milyen színű ruhát fog viselni Katalin, mikor a bébivel elhagyják a kórházat. Itt a kék (7/2) vezet, a vörös (4/1), fehér (4/1) és krémszín (5/1) előtt.

 

De hogy még tovább menjünk, a PaddyPower-nél a nemcsak a trónörökös leendő iskolájára, hanem a majdani foglalkozására is lehet már tippelni. A fogadóiroda szerint legvalószínűbb, hogy a művészetek (10/1) vagy a történelem (12/1) terén fog érvényesülni, de ha esetleg újságíró válik belőle, nagyon jól járnak az erre fogadók, ugyanis ebben az esetben 90-szeres nyereményt tehetnek zsebre.

Szintén ennél az irodánál fogadhatunk arra, hogy indul-e valaha majd a trónörökös az olimpián. Ha így lesz, 25-szörös pénz ütheti a szerencsések markát. 

 

Forrás: MTI/Fortunaweb

 
Címkék: fogadás,