A fogadóirodák szerint a Star Wars 7 lesz az idei év sikerfilmje

2015-01-16
A legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill szerint a Star Wars VII – Az ébredő erő lemossa a pályáról még az új James Bond és Transformers filmet is!

 

A William Hill szerint a Star Wars eposz világszerte epedve várt legújabb része lesz a 2015-ös év legnagyobb kasszasikere, mely mind a következő Bosszúállók, mind az új James Bond filmet túl fogja szárnyalni a bevételek tekintetében (is).

 

Az év legnagyobb filmjei kategóriában a JJ Abrams által rendezett új Disney film (1/4) az oddsok alapján óriási előnnyel nyeri az év legsikeresebb filmje címet. Jelenleg második a Bosszúállók: Ultron kora (4/1), harmadik a Jurrassic World (8/1), negyedik pedig az új 007-es film (9/1).

 

“A 2014-es év meglehetősen lanyha volt a kasszasikerek tekintetében, de 2015 a valaha volt legjobb év lehet moziszempontból.” – nyilatkozta Joe Crilly, a William Hill szóvivője.

 

Igaz, ami igaz, tavaly több stúdió is komoly bukásokat volt kénytelen elkönyvelni. Például Sylvester Stallone Feláldozhatók 3-jával, mely 90 millió dollárba került, azonban csak 30 milliót hozott az USA-ban. Vagy az iFrankenstein-nel, ami kevesebb, mint 20 millió bevételt generált 80 milliós költség mellett; vagy éppen a Sin City-vel, melybe 60 milliót fektettek, de csak 13,75 milliót hozott. Néhány stúdió több,mint 100 millió dolláros veszteségről számolt be, Steven Spielberg pedig egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Hollywood már nem tekinthető növekvő piacnak. Az idei év azonban - részben pont a Star Wars körüli hisztériának ksözönhetően - kiutat jelenthet a lejtmenetből.

 

A Credit Suisse szakértője, Michael Senn a múlt év végén azt jósolta, hogy az új StarWars film 1,2 MILLIÁRD dollár jegybevételt érhet el. A Cowan & Co. ezen a héten ugyanezt a számot tippelte, az FBR Capital Markets pedig még tovább ment: szerintük a film az USA-ban 700 milliót, világszerte pedig további 1 milliárd dollárt fog hozni jegybevételből. Néhány elemző szerint a film még ezeket a várakozásokat is felül fogja múlni, és könnyen minden idők legnagyobb bevételt generáló filmjévé válhat. Ehhez James Cameron Avatarját kellene legyőznie, ami 2,8 milliárd dollár jegybevételt ért el 2009-ben.

 

Címkék: fogadás,