A fogadóirodák már minősítették az új Csillagok háborúja filmet

2015-11-11
Vajon minek van nagyobb esélye, hogy Han Solo egy golfpályára zuhanva összetöri a Millenium Falcont, vagy annak, hogy az Ébredő erő elnyeri az Oscart a legjobb film kategóriában?

 

A Csillagok háborúja hetedik részének decemberi bemutatóját nemcsak a rajongók és a kritikusok várják, hanem a fogadóirodák is. Mekkora lesz az Ébredő erő bevétele? Túlszárnyalja-e majd a minden idők legnagyobb kasszasikerét, az Avatart (USA: $760,5 millió, világszerte $2,788 milliád)?  

A sorozat eddigi legnagyobb bevételét az első rész hozta, az 1999-es Baljós árnyak (USA: $474.5 millió, világszerte $1,027 milliárd). Az 1977-es Egy új remény $775,4 millió bevételt eredményezett az alkotóknak, míg a legutolsó, 2005-ös A Sith-ek bosszúja „csak” 848,8 millió dollárt. 

 

 

A nagy kérdés az, hogy vajon a Jedi visszatér után 30 évvel játszódó Ébredő erő képes lesz-e teljesíteni a közönség és a kritikusok elvárását, és J.J. Abrams rendező (Mission: Impossible III., Star Trek, Super 8) valamint a Disney Stúdió méltó folytatást készít-e a kultikus sorozathoz. A közönség december 18. után mond majd ítéletet az alkotók többévnyi munkájáról, a fogadóirodák azonban már beárazták a teljesítményüket.

 

Mekkora lesz a Csillagok Háborúja VII.: Ébredő erő árbevétele? (Bruttó világszerte, boxofficemojo.com, William Hill 2016. szeptember 1, Betfair 2018 előtt)

 

Nagyobb lesz-e a bevétele világszerte, mint a minden idők legnagyobb kasszasikerének, az Avatárnak?  („Total World Wide Box”, $2,78 milliárd)

 

Kevesebb lesz-e a bevétele, mint a Jurassic Parknak? (Bruttó $1,66 milliárd)

 

Jelölik-e Oscarra a legjobb film kategóriában?

 

Megnyeri-e a legjobb filmért járó Oscart?

 

Megnyeri-e a legrosszabb filmért járó Arany Málna-díjat? (Razzie Awards)

Megjegyzés: a fogadóiroda szerint az Arany Málnára nagyobb az esélye a filmnek, mint az Oscarra – J.J.Abrams ugyan Arany Málnát még nem kapott, de 1998-ban az Armageddon forgatókönyvéért már besöpört egy jelölést.  

 

J.J.Abrams megnyeri-e a legjobb rendezőnek járó Oscart?

 

John Williams megnyeri-e a legjobb filmzenéért járó Oscart? 

 

Luke Skywalker arca megjelenik a filmben?

 

Meghal-e az eredeti szereposztás egy tagja?

 

Elhangzik-e a filmben, hogy „Én vagyok az apád”? (’I am your father’)

Megjegyzés: ezt eredetileg Darth Vader mondta Luke Skywalkernek a Birodalom visszavágban.

 

Elhangzik-e a filmben, hogy „Mellőzd a számokat”? (’Never tell me the odds’)

Megjegyzés: ezt Han Solo kérte a Birodalom visszavágban, amikor C3PO a következőképpen tájékoztatta őt az esélyekről: „Uram, a valószínűsége, hogy élve átjutunk egy aszteroidamezőn egy a 3720-hoz.”  

 

Han Solo mondja-e a filmben, hogy „Ez egy csapda”? (’It’s a trap’)

Megjegyzés: ez a mondat eredetileg Admiral Ackbar szövege volt a Jedi visszatérben.

 

Han Solo mondja-e a filmben, hogy „Én már öreg vagyok ehhez a sz…hoz”? (’I’m getting too old for this sh*t’)

Megjegyzés: ez a szöveg eredetileg a Halálos fegyverben szerepel, Roger Murtaugh (Danny Glover) szájából szalad ki kéretlenül. (fordítása a filmben: „ Öreg vagyok már az ilyen mókához...”), Obi-van-Kenobi szalonképesebben fogalmaz az Egy új reményben: „Én már öreg vagyok az ilyesmihez.” (’I'm getting too old for this sort of thing.’). A két mondatot a sajtó már összemosta Harrison Ford az új részben felbukkanásának hírére, utalva a színész korára.

 

Han Solo összetöri-e a Millenium Falcont egy golfpályán?

Megjegyzés: a vicces kedvű fogadóiroda valószínűleg Harrison Ford (Han Solo) ezév márciusi repülőgép balesetére utal, amikor egy Santa Monica közelében lévő golfpályára zuhant műszaki hibás II. világháborús gépével. A Betfair szerint a Millenium Falcon hasonló balesetének még mindig nagyobb az esélye, mint annak, hogy a film megnyeri a legjobb filmért járó Oscar-szobrot. 

 

 

Címkék: fogadás, tipp,