A fogadási csalások is szóba kerülnek a budapesti szerencsejáték jogi szemináriumon

2015-10-08
A fogadási csalások elleni jogi lépések is szóba kerülnek az Európai Lottótársaságok Szövetségének (European Lotteries) szerencsejáték jogi szemináriumán, amelynek csütörtökön és pénteken Budapest ad otthont.

 

A European Lotteries (EL) évente hagyományosan megtartja jogi tárgyú szemináriumát, melyen a résztvevők a legfrissebb jogeseteken keresztül áttekintik az Európai Unió Bíróságának joggyakorlatát, a szerencsejáték-ipart érintő uniós folyamatokat és fejlesztéseket, valamint a szakterület aktuális jogi kérdéseit. A Coortyard Budapest City Centerben sorra kerülő rendezvényt az EL szervezi, a házigazda szerepét a Szerencsejáték Zrt. tölti be.

 

A tanácskozást a magyar állami szerencsejáték-szervező társaság nyáron hivatalba lépett első embere, dr. Braun Márton nyitja meg, akinek ebbéli minőségében ez lesz az első jelentős nemzetközi fellépése. A Szerencsejáték Zrt. sajtó osztálynak tájékoztatása szerint a vezérigazgató szakmai tárgyú előadást nem tart a szemináriumon. 

 

A fogadási csalások visszaszorítása érdekében hozott jogi lépések kérdése nem témája kifejezetten a szemináriumnak, de a kerekasztal-beszélgetésen azért szóba kerül.