A fiatalokat szeretnék becsábítani a lóverseny pályára

2015-06-22
Megújul a Lovi, vagyis a Magyar Lóversenyfogadási-szervező Kft. arculata. A régi logót újra cserélték, a korral haladó új arculat nem titkolt célja a fiatalabb korosztály bevonzása - írta közleményében a szervezet.

 

Új, modernizált arculattal, éjszakai lóversennyel és szórakozási lehetőséggel várja a fiatalokat a Lovi. A rendszerváltás óta nem kommunikáltak a felnövekvő generációknak. 

 

'Felismertük, hogy a lóversenyek fogadóközönsége elidősödött. A rendszerváltás óta egészen ez idáig nem történtek olyan fejlesztések, amelyek a felnövekvő fiatalságot célozták volna. Nem csak nálunk probléma ez: nemrég egy newyork-i konferencia több résztvevője is hasonló jelenségről számolt be. Jelenleg az a legfontosabb dolgunk, hogy megújítsuk a lóversenyfogadást, trendibbé tegyük ezt az intézményt. A Lovi új arculata markánsan elkülönül a Kincsem Parkétól, szeretnénk különválasztani a rendezvényhelyszínt és a fogadást, főleg azért, mert fogadási forgalom jelentős része külső helyeken bonyolódik' - mondta Horváth Zalán, a Magyar Lóversenyfogadási-szervező Kft. ügyvezető igazgató helyettese.

 

Az arculatváltás részeként a Lovi szeretné megismertetni a kilátogató fiatalokkal a fogadás élményét, ezzel párhuzamosan pedig a lovakat, zsokékat, trénereket és pályákat - ugyanis bár Magyarországon jelenleg csak egy lóversenypálya van, a cég külföldi futamokat is kínál a fogadóknak.

 

'A Lovi új logója és arculati elemei folyamatosan látnak napvilágot a fogadóhelyeken. Reklámfilmet forgattunk, és már elindult a kincsempark.hu főoldal mellet a lovifogadas.hu weboldalunk is, ahol nagyon összeszedett módon, egyszerűen feldolgozható formában láthatóak az aktuális napi lóverseny futamok, annak a résztvevői, ki lehet következtetni belőle az esélyeket, sőt van tipp is, ami alapján már könnyen fogadhatnak az érdeklődők. Az interneten megtalálható a fogadási típusok magyarázata is, nagyon jó infografikai megoldásokkal' - árulta el Zalán.

 

A Lovi megújuláshoz tartozik az is, hogy a Kincsem Parkkal együttműködésben elindult a Lóverseny az éjszakában nevű rendezvénysorozat, amely minden második héten pénteken kerül megrendezésre. Ilyenkor este héttől fél tízig tartanak a futamok, és hogy még izgalmasabbak legyen a nézőknek, galopp, sík, ugró, gát és ügető versenyek követik egymást. Emellett negyven év után immár újra rendeznek angol agárversenyeket is, amelyekre szintén lehet fogadni. A következő ilyen eseményre a Derby és Gasztroangyal Fesztivál keretében július 3-án kerül sor.

 

'Úgy próbálunk pozicionálni, hogy a Lovi a fiatalok számára egy szabadtéri szórakozóhelyként is funkcionálhasson. Különleges a helyszín, egyedi a hangulat, és árfekvésében is nagyon versenyképesek a pénteki rendezvények. A lóversenyt követő bulik még bevezető stádiumban vannak, a zenei stílust is most kísérletezzük, de az első tapasztalatok alapján nagyon fogékonyak rá a fiatalok' - tette hozzá ügyvezető igazgató helyettes.

 

Horváth Zalán emlékeztetett, hogy a lóversenyfogadás kínálja az egyik leggyorsabb nyerési lehetőséget. 15 percenként rendeznek futamokat, amelyeknek a végén egy kis szerencsével már mehetünk is a kasszához. A lóverseny játék alapvetően nem a sokmilliós nyereményekről szól, de bizonyos esetekben a tét több százszorosát, akár több ezerszeresét is megkaphatja a nyertes egy jó tippért. A minimális tét sem túl sok, már kétszáz forinttól fogadhatunk.

 

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)