A feljutás a célja az új jégkorongkapitánynak

2013-02-05
A világelitbe jutást jelentő első vagy második hely megszerzését tűzte ki célul az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságra Rich Chernomaz.

 

A kanadai tréner a csütörtökön kezdődő tychyi felkészülési tornán mutatkozik be a magyar kispadon, és azért, hogy minél több játékossal ismerkedhessen meg, csaknem negyventagú kerettel dolgozott együtt a napokban. Az utazók listája kedd este válik ismertté.

 

"Az idősebb játékosok lassan-lassan kiöregszenek. A fiatalok hozzák a sebességet, az energiát, természetes, hogy néha hibáznak, de a mostani lengyelországi torna nekik remek lehetőség a tapasztalatszerzésre. Eddig mindenki nagyon jó benyomást tett rám" - mondta Chernomaz az elutazás előtti budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: számára a csapat teljesítménye mindennél előrébb való, ezért olyanokra számít majd a vb-n, akikkel például az olasz vagy a kazah válogatott legyőzhető.

 

Chernomaz a divízió I-es vb-n Glen Williamsonnal, a magyar utánpótlás-válogatottak szakmai felügyelőjével, valamint a nemzeti együttest a legutóbbi válogatott eseményen vezető Diego Scandellával dolgozik majd együtt. Ideiglenesen Tom Schlegel kapusedző is a csapat mellett tevékenykedik, az azonban még nem dőlt el, hogy a vb-n is számíthatnak-e rá.

 

Szélig Viktor csapatkapitány jelezte: a fiatalokkal együtt eredménykényszerben vannak, ilyen teher alatt kell a válogatottat összegyúrni.

A csapat szerda hajnalban utazik el repülővel Tychybe. Másnap Románia, majd a Koreai Köztársaság, végül pedig a házigazda Lengyelország válogatottja ellen lép jégre.

 

A tychyi torna programja:

csütörtök:

16.00: Magyarország-Románia

19.30: Lengyelország-Koreai Köztársaság

péntek:

16.00: Magyarország-Koreai Köztársaság

19.30: Lengyelország-Románia

szombat:

14.30: Koreai Köztársaság-Románia

18.00: Lengyelország-Magyarország

 

Forrás: MTI

 

Címkék: jégkorong,