A bwin is nyit a közösségi játékok felé

2012-09-12
A bwin.party megállapodott a Nordeus játékfejlesztő céggel egy új közösségi szerencsejáték-alkalmazás kifejlesztésére. Ezzel a bwin újabb lépést tett közösségijáték-stratégiájának megvalósítása felé.

 

A sportfogadási vállalat 2012 májusában indította el új részlegét Win néven, amelynek célja a közösségi játékok fejlesztése valamint egy új közösségi stratégia kialakítása. A jelen megállapodással a vállalat megtalálta azt a partnert, amely segítséget nyújthat abban, hogy ezen a területen is minél jobban kiaknázza lehetőségeit. 

 

A Nordeust 2010 májusában alapította három, korábban a Microsoftnál dolgozó szerb mérnök: Branko Milutinovic, Ivan Stojisavljevic és Milan Jovovic. A vállalat által kifejlesztett Top Eleven elnevezésű közösségi futball játék azóta a huszonöt leglátogatottabb Facebook játék között szerepel, amelyet naponta több mint kétmillióan használnak a weben valamint Android és iOS készülékeken keresztül. A játék nemcsak a Facebookon érhető el, hanem az Odnoklassniki nevű orosz közösségi oldalon is. A Nordeust 2011-ben a legjobb játékfejlesztéssel foglalkozó vállalattá választották, valamint megtalálható azon huszonöt cég között is, amelyet az European Tech Tour Association nevű szervezet a legsikeresebb feltörekvő hi-tech cégek közé sorolt. 

 

„A Nordeus által fejlesztett Top Elveven bebizonyította, hogy hatalmas igény van a közösségi játékokra világszerte. Segítségükkel továbbfejleszthetjük eddig is egyedülálló kínálatunkat az online játékok piacán. A Nordeus és a bwin.party két olyan európai vállalat, amelynek világszerte is jelentős szerepe van, egyesítve erőinket pedig az online sportfogadás abszolút vezetőivé válhatunk” – mondta el Norbert Teufelberger, a bwin.party társ-vezérigazgatója. 

 

„A Top Eleven elnevezésű játékunk sikeres bevezetése után felismertük, hogy a közösségi sportfogadásban hatalmas lehetőségek rejlenek. Azóta keressük azt a partnert, akivel ezt a lehető legjobban kiaknázhatjuk. Izgalmas, hogy a piacvezető sportfogadási vállalattal, a bwin.party-val dolgozhatunk együtt” – mondta Branko Milutinovic, a Nordeus vezérigazgatója. „A Top Elevennel bebizonyítottuk, hogy a közösségi játékok piacán mekkora sikereket lehet elérni. Biztosak vagyunk abban, hogy a bwin.party-val együttműködve kiválóan fel tudjuk használni a korábban megszerzett szakértelmet az online játékok területén is, és együttesen a piac vezetőivé válhatunk” – tette hozzá a vezérigazgató.