A beszállítók késedelme miatt nem indulhat még a magyar sportfogadási oldal

2012-06-07
A Szerencsejáték Zrt. szerint a beszállító késedelmes szolgáltatása miatt nem indulhat még az új internetes sportfogadási oldaluk - írja a csütörtöki Világgazdaság.

 

Bár az új online sportfogadói oldal indulását a Szerencsejáték Zrt. a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság idejére tervezte, a fejlesztés elhúzódása miatt a fogadóknak még várniuk kell az állami cég új szolgáltatására. A csúszást a korábbi téves sajtóhírekkel szemben nem az engedélyezési eljárás elhúzódása, hanem a beszállító késedelmes teljesítése okozza - mondta a lapnak Szentpétery Kálmán, a cég elnök-vezérigazgatója.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) engedélyezési eljárása, amire az állami cég a fejlesztés elhúzódása miatt július végéig kért és kapott haladékot, a teszteléssel párhuzamosan zajlik.

 

"A pontos indulás a tesztelési időszak hosszától függ, csak maximálisan ellenőrzött és jól működő rendszerrel indulunk" - mondta Szentpétery Kálmán, hozzátéve: céljuk, hogy hazacsábítsák azokat a fogadókat, akik jelenleg magyarországi engedéllyel nem rendelkező fogadóirodáknál játszanak. A többi szolgáltatótól eltérően a befizetésnél és a nyereménykifizetésnél sem vonnak le jutalékot, és mivel minden pénzügyi művelet forintban történik, átváltási jutalék sem terheli a fogadókat - emelte ki.

 

A lap ismerteti: az online piac töretlenül bővül, az European Lotteries - az európai állami szerencsejáték-szervező társaságokat tömörítő szervezet - az internetes fogadóirodák európai árbevételét 42 milliárd euróra teszi, ami után csak 100 millió eurót adóztak, a nyeremények kifizetése után megmaradó bevételük jelentős részét, akár 50 százalékát hirdetésekre, bónuszokra és egyéb promóciókra költötték.

 

A magyarországi engedéllyel nem rendelkező internetes szerencsejáték-szervezők itteni árbevételére csak becslések vannak, e szerint mintegy 100 milliárd forintra tehető a sportfogadásból, póker- és kaszinójátékokból származó bevétel, adót viszont nem fizetnek - írja a lap.

 

Forrás: MTI