A Zynga egyre inkább a fizetős online szerencsejátékok irányába kacsingat

2012-01-23
A Zynga fejlesztette a Facebook felhasználók legnépszerűbb játékait, és a vállalat most egy még nagyobb piacra vetett szemet.


Miután az USA-ban zöld utat kapott az online szerencsejáték, a Zyga bejelentette, hogy partnereket keres az internetes szerencsejáték világába való belépéshez.


A játékfejlesztő a FarmVille és Zynga Poker játékaival lett népszerű, ezekkel a játékokkal több millió játékos játszik. A vállalat olyan fizetős játék segédeket is piacra dobott, melyekkel gyorsítható a játékban való előrehaladás. A FarmVill-ben a játékosok krediteket vásárolhatnak, amivel aztán bizonyos felszereléseket vagy területeket vehetnek a játékban. 


Azonban az elmúlt években a Zynga ezen játékokból való bevételei csökkentek, így a vállalat új bevételi forrásokat keres. Az USA Igazságügyi Minisztériumának december végi, online kaszinókkal kapcsolatos pozitív állásfoglalásának időzítése így tökéletes a Zynga számára, hogy az online szerencsejátékok irányában keressen új piaci lehetőségeket.


„Olyan játékokat fejlesztünk, amilyet a játékosaink akarnak és szeretnek” áll a Zynga közleményében. „A Zynga Poker a világ legnagyobb online pókerjátéka, naponta több mint 7, havonta több mint 30 millió játékos játszik vele.”


Hogy melyik cég kap az alkalmon, hogy a Zynga partnere legyen, még nem ismert.