A Webgam levelet írt

2012-09-24
Sajnos egyelőre nem nekünk, hanem a szerencsejáték szervezőknek. A levelet a Magyar Szerencsejáték Szövetség honlapján tették közzé. Mi is várunk levelet tőlük, ígérték, nemsokára meglesz.

Közlemény adott ki a Webgam, az első auditált szerver tulajdonosa azelőtt, hogy az NGM engedélyét megkapták volna. Arra hivatkoznak, hogy szerették volna eloszlatni a kételyeket az üzemeltetési szándékukat illetően, és leszögezik, hogy a WSG. Kft. senkit nem óhajt kizárni az üzemeltetésből.

Biztosítják a szerencsejáték piac szereplőit, hogy "a Webgam alkotóinak az a célja, és határozott víziója, hogy a legkorrektebb központi szerencsejáték szerverszolgáltatók legyünk modern, magyar fejlesztésű rendszerünkkel."

Többször is leírják, hogy a törvény alapján 12.000 terminál csatlakozhat hozzájuk, és ők is nagyon várják a versenytársak megjelenését a piacon. Azonban valószínűleg még nincs meg mind a 12.000 hozzájuk csatlakozó terminál, hiszen gyorsan leírják a hozzájuk való csatlakozás módját, céges elérhetőségüket.

Azt, hogy a cég kapta meg a leghamarabb az auditáló cégtől a tanúsítványt, az alábbi sorokkal magyarázzák:

"A mielőbbi piacra lépés lehetősége minden fejlesztő részére rendelkezésre állt. A minősítés és a tanúsítás folyamatainak, valamint a kapcsolódó jogszabályi környezet ismeretében a legmagasabb rizikóvállalással bárki elkezdhette, és be is fejezhette a tanúsítást 2012 őszére." 

Mi is éppen ezzel kapcsolatban kerestük meg a céget múlt héten, hiszen tranzakciós szerverüknek már 2012. június 26.-án kész volt a tanúsítványa, még a VHR júniuis 28-i megjelenése előtt. Válaszuk már készül, olvasóink türelmét kérték, amint megkapjuk, máris rendelkezésükre bocsátjuk. A cég ígérete szerint "megvilágítják az egész auditálási folyamaotot, ami úgy tűnik,  hogy  a szakma és a szaksajtó számára sem teljesen világos."

 

Levelüket mi is kíváncsian várjuk, amint megkapjuk, közzétesszük.

A Webgam levele teljes terjedelmében itt olvasható.