A Szerencsejáték Zrt a Google-t hibáztatja Szentpétery-ügyben

2015-11-24
„Dr. Szentpétery Kálmán neve kizárólag a Google keresőfelület egy technikai problémája miatt jelenik meg vezérigazgatóként” – írta a Fortunaweb megkeresésére megküldött válaszában a Szerencsejáték Zrt. fölött a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs részlege.

 

Tette mindezt annak kapcsán, hogy a közelmúltban megírtuk, a magyar állami szerencsejáték-szervező társaság Flickr és Google profilján, valamint telefonos menürendszerében több rég elavult információt találtunk. 

 

Az MNV válaszában hozzáteszi: „A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint ezt a hibát önállóan sajnos nem lehet javítani. A társaság a problémát természetesen több alkalommal jelezte írásban a Google-nek, visszajelzést azonban eddig sajnos nem kaptak. Emellett minden egyéb, a játékosok által rendszeresen használt kommunikációs felületükön naprakész információt tesznek közzé a társaság vezetőségével kapcsolatban is. 

A FlickR képmegosztó weboldalon számos kép szerepel a Szerencsejáték Zrt. székházáról, archív sorsolásokról, rendezvényekről, és többek között a korábbi vezérigazgatóról is. Ezt az oldalt a társaság már nem használja, folyamatban van az Instagram felületre történő átállásuk, emiatt is vették le a honlapjukról a FlickR oldal elérhetőségét.” 

 

Fortunaweb-kommentár:

Nos, az MNV válasza sajnos csak részben felel meg a valóságnak. Az tény, hogy a FlickR oldal elérhetőségét és a sajtó osztály közvetlen telefonos elérhetőségeként megjelölt 457-2214-es számot azóta valóban levették a Szerencsejáték Zrt. honlapjáról. Ugyanakkor a cég telefonos menürendszerében a kommunikációért felelős osztály elérhetőségeként feltüntetett másik telefonszám – 201-6777/9663-as mellék – még mindig szerepel az internetes oldalon, pedig annak beütésekor továbbra is arról értesülünk, hogy „a társaság szociális tárgyú, egyéni segítségkéréseket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül támogat, s a kérelmeket levélben dr. Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgató úrnak címezve kell elküldeni”, viszont a sajtó osztályhoz így sem lehet eljutni.

 

 

Lehet, hogy ezt a melléket nem hívják rendszeresen a játékosok, viszont a sajtó képviselőit a cég honlapjáról mégiscsak ide irányítják. Nem értjük, hogy nekik miért kell végighallgatniuk a tájékoztatást arról, hogy az egyéni segítségkéréseket hová kell eljuttatni, mikor az nem őket, hanem inkább az arra rászoruló játékosokat érinti. 

 

Ezek szerint sem a Szerencsejátéknál, sem az MNV-nél nem akadt olyan személy, aki vette volna a fáradságot, hogy végighallgatja a telefonos menürendszer cikkünkben idézett tájékoztató szövegét…

 

Ugyancsak nem változott a honlapon az Ötöslottó eddigi rekordnyereményeit feltüntető táblázat, ahonnan továbbra is hiányzik a 2015 májusában elvitt, eddigi második legnagyobb, 5 milliárd 49 millió forintos nyeremény, pedig ennek javításához aligha szükséges a Google segítsége…

 

Pósfai Gyula