A Szerencsejáték Zrt. tagadja, hogy bármi szokatlan történt volna a hétvégi Ötöslottó sorsoláson

2015-02-08
Egyesek szerint a kisorsolt hölgy előre tudta, hogy ő lesz a szerencsés számhúzó. Az Szrt. villámgyorsan cáfol. Nézzük meg egy csírájában elfojtott összeesküvés-elmélet történéseit.

Felkerült az egyik közösségi portálra egy rövid videó az ötöslottó szombati sorsolásáról, és a kommentelők a képsor alapján csalást sejtettek. Az origo.hu megkérdezte a Szerencsejáték Zrt-t az ügyről, és láss csodát, pár óra alatt meg is lett a megoldás!

 

A tévéközvetítésről készült, alig 10 másodperces képsort nézve úgy tűnhet, hogy a számhúzásra kisorsolt hölgy már az előtt feláll a helyéről, és elindul a sorsolás helyszíne felé, mielőtt a nevét kihúznák. Úgy tűnik, mintha előre tudta volna, hogy ő lesz a szerencsés.

 

 

 

Garai Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. kommunkációs irodájának munkatársa az Origónak elmondta, mindössze annyi történt, hogy munkatársuk felmutatta a nyertes számhúzó nevét, és miközben a kamera még a közönséget pásztázta, a kisorsolt hölgy - mivel elöl ült, és látta a saját nevét a papíron - felállt. A kamera vágása miatt ez nem látszott, a kamera csak ezután tért vissza a sorsolást végző munkatársra, és a kihúzott számhúzóra.

 

A sorsolások nyilvánosak, és közjegyző jelenlétében történnek, így történt ez szombaton is, és ebben az esetben sem talált semmi problémát a közjegyző, hiszen csak a kameraváltás miatt nem látszott, miért állt fel a számhúzó korábban.

 

Most már csak egyet nem értünk. Mégpedig, hogy az általunk még a múlt hónapban feltett kérdésünkre, miszerint ugyanannyi szelvény eladása után miért kevesebb 800 millióval a főnyeremény összege, mint tavaly ilyenkor, miért tart olyan hosszú ideig válaszolni? 

Címkék: csalás, lottó,