A Századvéget és Nyerges csapatát támogatta a Szerencsejáték Zrt

2013-08-27
A tavaly év végi 15 millió forint után újabb 20 millió forintot adományozott a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak a Szerencsejáték Zrt. – derül ki az állami cég honlapján fellelhető közérdekű adatokból.

 

A Szerencsejáték Zrt 60 millió forintos szponzori szerződést is kötött a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapatot működtető Szolnoki Olaj KK Kft-vel is, ahol Nyerges Zsolt a klubelnök. A rekordot azonban továbbra is a tavaly augusztusi 250 millió forintos adomány tartja, amit az FTC kapott közérdekű célok megvalósításához. A Szerencsejáték Zrt. azonban természetesen egyéb célokat is támogat, például számos egészségügyi alapítványt. - írja a vg.hu.

 

A lap szerint van miből adakoznia a cégnek, hiszen tavaly 17,8 százalékos növekedéssel 213,3 milliárd forint nettó árbevétellel zárt. Ez abszolút rekord, hiszen már a 2011-es 181 milliárd forint is az volt. A növekedés motorja a Tippmix és a lottó. A sportfogadás 51,2 milliárd forintos árbevétele 24 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Kedvező volt az év: a labdarúgó-Eb és a londoni olimpia elsődlegesen a bukmékeri típusú fogadások (Tippmix, Tippmax) iránt növelte meg az érdeklődést. Csábító volt a lottó főnyereményének többszöri halmozódása is, erről tanúskodik az 55 milliárd forintot is meghaladó bevétel. Az általános európai trendnek megfelelően a totalizatőr fogadás (Totó, Góltotó) lassan marginalizálódik, ugyanakkor dinamikus keresletnövekedés tapasztalható a sorsjegyek iránt.