A Posta is árulna cigit

2013-05-09
Legalábbis azokon a településeken, ahol nem sikeres a pályázat.

 

A Népszabadság értesülése szerint a Magyar Postának osztanák azt a feladatot, hogy a mobil postához hasonlóan mobil dohányboltokat üzemeltessen. 

 

A nol munkatársának figyelmét felhívták: a magyar államnak a dohánytermékeket illetően ellátási kötelezettsége van; ezért azokon a helyeken, ahol nem pályáztak trafikok üzemeltetésére, a mobil postához hasonlóan minden bizonnyal mobil trafikok lesznek, ezek működtetését pedig a Magyar Posta Zrt. kaphatja meg feladatként. Ha a Posta ezt nem vállalná, akkor a szintén állami Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek kell biztosítani a szolgáltatást.

 

 

A Magyar Posta pedig miért ne vállalná, ugyanis azokon a településeken, ahol nem éri meg trafikra pályázni, valószínűleg posta sincsen. Ha a postaautó úgyis kimegy, miért ne vihetne dohányárut is? A lottóárusítással sincsen gond, annak árusítására még külön pályázni sem kellene, hiszen a Magyar Postának szerződése van a Szerencsejáték Zrt. termékeinek árusítására.

 

Azon pedig már csak elmélkedni érdemes, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága által tegnap benyújtott törvényjavaslat (miszerint a dohányboltok fagyit is árulhassanak) hogyan valósulna meg a gyakorlatban...