A PokerStars profijai lemosták a Full Tilteseket

2013-03-13
Vasárnap három menetben mérkőzött meg egymással a világ két legnagyobb online pókertermének, a PokerStarsnak és a Full Tilt Pokernek 3-3 profi játékosa.

 

Gus Hansennek, a Full Tilt profijának nem nagyon fut a szekere, mióta tavaly novemberben újraindultak az FTP virtuális asztalai. Nem elég, hogy a dán profi 2012 utolsó két hónapjában több, mint 3 millió dollárt veszített, a sorozat idén is folytatódik, hiszen ebben az évben is már közel mínusz két millió dollárnál jár. 

 

Talán a régi szép időket felidézve tört rá a vágy, hogy Twitter üzenetben emlegesse fel a PokerStars profijának, Daniel Negreanu-nak azt a 2006-os tv show-t, ahol Hansen pókerrel vitte el a 408 ezer dolláros (95 millió forintos) kasszát a négyszeres WSOP-bajnok kanadaitól, aki fullal játszott. Negreanu ezen az üzeneten felbuzdulva heads-up kihívást ajánlott a Full Tilt Poker három profijának, Gus Hansennek, Viktor "Isildur1" Blomnak és Tom "durrrr" Dwannak.

 

A hat profi március 10-én vasárnap feszült egymásnak az EPT Londonon, ahol mindnyájan jelen voltak. Ennek ellenére nem élőben, valódi kártyákkal játszottak, hanem egymásnak szembefordított laptopok előtt ülve, a Full Tilt virtuális asztalainál. 

Mind a hat résztvevő 50 ezer dollárt kockáztatott a párbajokon, továbbá a vesztes csapatnak kellett fizetnie a győztes csapat minden játékosának EPT London nevezési díját, 10 ezer dollár értékben.

Az első meccsen Bertrand “ElkY” Grospellier 3-0-ra legyőzte Victor “Isildur1″ Blom-ot. A következőn Isaac “Ike” Haxton 2-1-re verte Tom “durrrr” Dwan-t, végül az utolsón Daniel “Kid Poker” Negreanu 3-0-ra győzedelmeskedett a nagyszájú Gus Hansen felett.

 

Ez volt az első olyan alkalom az online póker történetében, mikor a piacvezető PokerStars, és a második legnagyobbnak számító Full Tilt profijai megmérkőzhettek egymással – erre most azért volt lehetőség, mert a múlt év vége óta egy tulajdonos – a Rational Group - kezében van mindkét terem.

 

Címkék: online játék, póker,