A PokerStars 2 évig nem szolgáltathat New Jersey-ben

2013-12-13
New Jersey szerencsejáték felügyelete (DGE) bejelentette, hogy elutasította a PokerStars anyavállalata, a Rational Group liszenszkérelmét. A legnagyobb online pókerszolgáltató így kiszorult a jelenlegi legnagyobb amerikai piacról.

 

A határozat értelmében a PokerStars két évig nem indíthatja be szolgáltatását az államban. A döntés oka az, hogy a Rational Group irányításában továbbra is részt vesz a PokerStars egykori alapítója, Isai Scheinberg, akinek vezetése mellett az online pókerterem évekig illegálisan szolgáltatott az Egyesült Államok területén. 

A döntés nagy pofon a PokerStarsnak, aki keményen küzdött azért, hogy ismét betehesse lábát az Egyesült Államokba, bár nem zárult még be teljesen a kapu, hiszen ha a vállalat megszünteti a kapcsolatot Scheinberggel, a DGE hajlandó újravizsgálni a liszenszkérelmet.

 

A PokerStars az Atlantic Resorts partnereként nyújtotta be liszenszkérelmét, az egyelőre nem világos, hogy mi lesz most a Resorts-szal, aki most vagy egy másik partnerrel társul, vagy vár, hátha kialakul a PokerStars ügye...

New Jersey-ben pillanatnyilag öt online pókerszolgáltató közül választhatnak a játékosok (Party Poker, WSOP, 888, Ultimate Poker és Betfair), de a PokerStarsszal kapcsolatos döntésnek sokan nem örülnek mert abban reménykedtek, hogy esetleg egy terembe ülhetnek le annak hatalmas nemzetközi játékosállományával.

 

Jelenleg New Jersey az Egyesült Államok legfontosabb online szerencsejáték piaca, mivel az első két USA tagállamot (Nevadát és Delaware-t), ahol engedélyezték az online szerencsejátékokat, meglehetősen kevesen lakják.

 

Címkék: online játék, póker,