A Pokarstars veszi meg a Full Tilt Pokert?

Többet ajánlottak
Januárban adtunk hírt róla, hogy a Full Tilt Poker tulajdonosai megegyeztek az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával a Full Tilt Poker vagyonelkobzási megállapodásának részleteiről. A megegyezés szerint 80 millió dollárt fizettek volna az FTP lefoglalt eszközeiért, de csak miután 300 millió dollárral kártalanították volna ügyfeleiket. A most felröppent hírek szerint a Pokerstars nagyobb ajánlatot tett, így lehet, hogy megszerzi régi riválisát.

 

Azok a játékosok, akiknek pénze bent maradt a cégnél, lassan fellélegezhetnek, mert az ő járandóságukat minden bizonnyal ki fogják fizetni. A Pokarstars 330 milliót, az előző tulajdonos, a Tapie csoport pedig 300 milliót szánt volna erre a célra. Eric Hollreiser, a Pokerstars kommunikációs vezetője tegnapi nyilatkozatában nem tagadta, hogy a cég tárgyalásban van az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal a Full Tilt Poker kivásárlásával kapcsolatban, de egyelőre a tárgyalás részleteiről nem beszélhetett.

 

Megtette ezt helyette Alex Dreyfus, a Chili Gaming ügyvezető igazgatója a Twitteren, ahol rövid üzenetben közölte, hogy a Pokerstars által fizetendő összeg nem kevesebb, mint 750 millió dollár, amiből 330 millió megy az FTP ügyfeleinek, a többi az Igazságügyi Minisztériumot illeti a decemberben lefoglalt eszközökért cserébe.

 

Az e-Gaming Magazine-ban pedig a Tapie-group nyilatkozata olvasható, miszerint a tárgyalásaik zátonyra futottak, szerintük az egyezség megkötése „szabotázsakció” áldozata lett. Itt valószínűleg a szóban forgó Pokerstars ügyletre gondoltak.

 

Az Amerikai Igazságyügyi Minisztérium történetében nem egyedülálló esetről lenne szó, és a szóban forgó összeg sem nagyon kiugró mértékű. 2008-ban például az Aurag Dilkshit által alapított Party Gaming-gel (most bwin.party) 300 millióban egyeztek ki, 2009-ben pedig a Neteller-ügy lett rendezve 136 millióval.

 

A dolog üzleti része még nem teljesen biztos, az azonban igen, hogy Schneiberg-gel és Paul Tate-val szemben továbbra is súlyos vádak állnak fent pénzmosás, illegális szerencsejáték üzemeltetése, pénzügyi csalások tárgyában, és ezt szerencsére lehetetlen kivásárolni a fent leírt módon.

 
Címkék: jogi háttér, póker,