A PayPal-ról röviden

A PayPal egy nemzetközi készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Így az internetes vásárlások során nem szükséges a bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni a webshop részére, a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához.

A Paypal-ról röviden

A PayPal útján történő első fizetés alkalmával Ön automatikus regisztrálás keretében kap egy (ingyenes) PayPal-fiókot. A vásárlás megtörténtéhez meg kell adnia hitelkártyája vagy terheléses kártyája adatait. A PayPal csak dombornyomott kártyával használható. Kártyaadatait ekkor a rendszer biztonságosan elmenti az Ön PayPal-fiókjába, amit aztán Ön az eBay és a PayPal-fizetést elfogadó egyéb közvetítők honlapjain is használhat.

Miért a Pay Pal?

A PayPal a világ egyik legnépszerűbb online fizetési rendszere, amely Magyarországon is elérhető, mind vásárlóként, mind kereskedőként. Közel 82 millióan használnak világszerte, hiszen gyors, biztonságos és olcsó pénzküldési lehetőség.

  • egyszerű, mert egy dombornyomott kártya segítségével Ön könnyedén fizethet, akárcsak egy boltban, ahol kártyával lehet fizetni;
  • gyors, mert néhány perc alatt csatlakozhat a rendszerhez (csak egyszer kell) és a fizetés másodpercek alatt megtörténik;
  • biztonságos, mert a bankkártya adatait a PayPal kezeli (így nem kerül illetéktelen kézbe);
  • népszerű, mert Magyarországon is több, mint 100.000 helyen lehet PayPal-lal fizetni;
  • olcsó, mert minden on-line fizetés után a tranzakciós költséget nem Ön, hanem a fogadó állja (hasonlóan mint más, hagyományos bankkártyás fizetés esetén), Ön mindig csak a termék pontos összegét fizeti
  • elterjedt, mert a világ legnagyobb on-line fizetési rendszere, melynek több mint 150 millió felhasználója van szerte a világon.

PayPal fiók nyitásához semmilyen pénzintézethez nem kell befáradnia, de rendelkeznie kell egy bármely bank által kibocsájtott dombornyomott bankkártyával (VISA, MasterCard, American Express).

Hogyan működik a PayPal?

A PayPal fiókot úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos bankszámlát, csak ennek a számlának az azonosítója nem a szokásos 3 x 8 számjegy, hanem a létrehozáskor megadott e-mail cím (két azonos e-mail címmel rendelkező PayPal fiók nem fordulhat elő). A pénzt akár 16 féle devizanemben kezelheti; mint: magyar forint, euro, amerikai dollár, angol font, svájci frank, lengyen zlotyi, japán jen, ausztrál dollár, kanadai dollár, cseh korona, dán korona, hong kongi dollár, új-zélandi dollár, norvég korona, singapuri dollár és svéd korona. Mivel PayPal fiók nyitásakor annak egyenlege nulla, így fizetéskor a fedezetet a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya nyújta.

Biztonságos a PayPal?

Ez a pénzküldési forma nagyon biztonságos, mivel a PayPal - hasonlóan a kereskedelmi bankokhoz - biztonságosan kezeli az információnkat. Az adataink erősen titkosított rendszerben (SSL, https) vannak kezelve, amelyből a kereskedő nem lát semmit. A vásárlást követően a tranzakció bekerül a számlatörténetbe, amely bármikor visszaellenőrizhető.

Címkék: online fizetés,