A PartyPoker készen áll az amerikai piacra való visszatérésre

2013-07-17
A kétezres évek elejének legsikeresebb pókerterme 2006-ban jogkövető magatartással, önként vonult ki az amerikai piacról - most ismét csatasorba állna.

 

A legnagyobb online szerencsejáték szolgáltatók egyre-másra jelentik be, hogy ők már teljes készültséggel, ugrásra készen várják az amerikai piac tényleges indulását. A bwin.party a napokban jelezte, hogy minden tekintetben készen áll a New Jersey államban való startra, és rózsás jövőt vár az újonnan szabályozott amerikai piacon.  A PartyPoker anyacége is nemrégiben adott ki tájékoztatást, hogy jóval a július 30-i határidő előtt beadják online szerencsejáték kérelmüket az államban. New Jerseyben az MGM Resorts Internationallal és a Boyd Gaminggel, az Atlantic City-beli Borgate Hotel Casino & Spa tulajdonosaival válik lehetővé a PartyPoker számára, hogy győzedelmesen visszatérjen az amerikai piacra.

 

Sokan emlékezhetnek még rá, hogy a kétezres évek elejétől közepéig tartó időszakban a PartyPoker uralta az online pókerpiacot. Bármelyik más teremnél nagyobb forgalmat bonyolított le egészen 2006-ig, mikor az új amerikai szerencsejáték törvény (UIGEA) elfogadása után önként kivonult az USA piacáról.

A PartyPoker azon döntése, hogy megfelel az új jogszabályoknak, teljes felfordulást okozott az iparágban, mivel a PokerStars azt a változatot választotta, hogy marad az USA-ban, és ennek eredményeképpen megszerezte a globális piac több, mint 50 százalékát. Most, hét évvel később, a PartyPoker az ötödik a PokerScout független forgalmi rangsorában, és így utólag lehet, hogy azt kívánja, bárcsak másképp döntött volna annak idején, és sosem hagyja el az amerikai piacot.

 

A PokerStarst sokan azzal vádolták, hogy illegálisan szerzett domináns piaci részesedést; az Amerikai Szerencsejáték Szövetség még odáig is elmerészkedett, hogy azt állította, hogy a terem üzleti gyakorlata "csalásra és ravaszkodásra" épül. Emiatt New Jersey kivételével mind állami, mind szövetségi szinten belekerült az új online szerencsejáték jogszabályokba az úgynevezett "bad actor" függelék, mely értelmében azok a termek, melyek az UIGEA elfogadását követően is szolgáltattak az Államokban, most meghatározott ideig nem igényelhetnek online szerencsejáték liszenszet. New Jersey nem állt be a sorba, így a PokerStars reménykedhet, hogy ott a Resorts kaszinóval való partnerség útján liszenszhez juthat. 

 

A PartyPoker mindenesetre azt reméli, hogy ismét beléphet az amerikai piacra, és ennek eredményeképpen nagymértékben növelheti bevételeit. A cég jelenleg egy új szoftvert tesztel, mellyel várhatóan augusztusban debütál. Ugyanabban a hónapban vezeti be új fizetési feldolgozási rendszerét, mely elsősorban a mobilos felhasználók életét hivatott majd megkönnyíteni.

 

Sok online pókerjátékos szeretettel emlékszik vissza az iparág fénykorára, a kétezres évek elejére, mikor még messze a PartyPoker volt a legnépszerűbb online pókerterem. Bár azok az idők már jó ideje elmúltak, úgy tűnik a PartyPoker, felkészült arra, hogy - közel kifogástalan imázsát megőrizve -ismét visszatérjen az amerikai piacra...

 
Címkék: online játék, póker,